Μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 8 το πρωί, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού- Σούρπης, πρός την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Τα αιτήματά τους όπως αναφέρουν είναι:
1. Να δοθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνει συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.
2. Να ανοίξει το σύστημα αιτήσεων του μέτρου 21 που αυτή την στιγμή είναι κλειστό, για όλους τους ελαιοπαραγωγούς που κάνουν ΟΣΔΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους.
4. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
6. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών στα κέντρα υγείας του νομού. Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε μαύρα χάλια. Εξοπλισμός των κέντρων υγείας με τα απαραίτητα μέσα.
7. Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα περνάμε μέσα από τα ρέματα για να πάμε στα χωράφια και στα ζώα μας.
8. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων, σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος