Ζαγορά: Αντιπαράθεση για το νερό μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης

Αντιπαράθεση μεταξύ δημοτική αρχής και της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου για το θέμα της υδροδότησης. Η αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει  τη δημοτική αρχή ότι, μετά τις διακοπές νερού, τη χαμηλή πίεση στη ροή και την απίστευτη ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών, έρχεται να επιβάλει στους κατοίκους να μην ποτίζουν τις αυλές και τους κήπους τους. Η δημοτική αρχή απαντά ότι η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως να μη βρίσκεται στη Ζαγορά και να γνωρίζει την κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Σαμαρά, «την ανικανότητά της να κατασκευάσει έστω και μια δεξαμενή όλα αυτά τα χρόνια, την πληρώνουν οι δημότες που θα πρέπει μέσα στον καύσωνα να ξεραθεί ο κήπος τους. Και να ήταν η μοναδική θυσία που θα έπρεπε να κάνουν οι δημότες… Εδώ και εβδομάδες ταλαιπωρούνται με τις διακοπές νερού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους και την απουσία νερού. Η δημοτική αρχή για να πετάξει την ευθύνη από πάνω της μιλά για υπερκατανάλωση, γιατί προφανώς είναι ανήκουστο μέσα στον καύσωνα να πίνει ο κόσμος περισσότερο νερό. Επίσης είναι ανήκουστο μέσα στο καλοκαίρι η περιοχή μας να έχει τουρίστες που οι άνθρωποι να θέλουν να πλυθούν».

Ο δήμαρχος Ζαγοράς, Πατής Κουτσάφτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι οι πηγές που υδροδοτούν τον δήμο, λόγω ανομβρίας έχουν «καθίσει». Έφερε δε ως παράδειγμα την πηγή της Λαγωνίκας που είναι η πλέον καλλιεργημένη πηγή, και τεχνικά άρτια φτιαγμένη και η οποία από τον Ιούνιο ακόμη δε μπορεί να αποδώσει. «Από το 2018 έγιναν παρεμβάσεις στα δίκτυα. Καλλιεργήσαμε πηγές και μεταφέραμε στις δεξαμενές νερό αλλά τα δίκτυα ύδρευσης είναι παλιά και εκτεταμένα».

Επιπλέον επισήμανε ότι την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε ποσό 2,5 εκ. ευρώ  από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αντικατάσταση του υδροδοτικού δικτύου σε Μούρεσι και Τσαγκαράδα ενώ έχει κατατεθεί πρόταση και πάλι στο «Αντώνης Τρίτσης» για να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά υδρόμετρα και να παρακολουθούνται οι ζημιές στο δίκτυο.

Ο κ. Κουτσάφτης έκανε έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ. «Το κρίσιμο ζήτημα είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Αν δεν κατασκευαστεί στάγδην άρδευση και καλλιέργεια περαιτέρω κι άλλων πηγών θα έχουμε πρόβλημα.» Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εξοικονόμησης νερού, στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς διακόπτεται η παροχή από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις έξι το πρωί. Επιπλέον χθες έγινε αποκατάσταση δύο μεγάλων ζημιών στη Ζαγορά και σήμερα στο Πουρί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος