Ζαγορά: Αναφορά αντιπολίτευσης στο δασαρχείο για λαθροϋλοτομία σε δημοτικό δάσος

Αναφορά για λαθροϋλοτομία στο δημοτικό δάσος, κατέθεσε στο Δασαρχείο Βόλου η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενότητας” του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, έπειτα από επώνυμη καταγγελία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν από το Δασαρχείο να προβεί στις απαραίτητες από το Νόμο ενέργειες τόσο για την διερεύνηση της υπόθεσης όσο για την απόδοση ευθυνών.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία είχε γίνει από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι κάποιοι λαθροϋλοτομούν εδώ και κάποιους μήνες στη θέση “Καναλάκια” του δημοτικού δάσους της Κοινότητας Ζαγοράς.

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “… Για την παράταξή μας το να εισέρχεται κάποιος σε τμήμα δασικού δάσους που ανήκει στον Δήμο και να κόβει παράνομα ξύλα, αποτελεί καταδικαστέα ενέργεια για την οποία ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή που εδώ και δύο μήνες δεν έχει αντιδράσει παρά είναι για ακόμη μια φορά θεατής. Από την αρμόδια υπηρεσία που είναι το Δασαρχείο, υπάρχουν οι διαχειριστικές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι  εξουσιοδοτημένοι υλοτόμοι μπορούν να ξυλεύσουν για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων το χειμώνα. Το πλιάτσικο, όμως που γίνεται στη δημοτική περιουσία εδώ και δύο μήνες, δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα και τις διαχειριστικές μελέτες. 

Γι’ αυτό και ζητούμε από το Δασαρχείο Βόλου, όπως δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες από το Νόμο ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών για την ανωτέρω παράνομη πράξη. Επιτέλους οι διοικούντες στο δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το πλιάτσικο και να παραιτηθούν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος