Ζ. Μακρή: «Τον Φεβρουάριο, η έγκριση χρηματοδότησης του ελικοδρομίου Σκοπέλου»

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023, θα κληθεί η δημοτική αρχή Σκοπέλου να υποβάλει σχετικό τεχνικό δελτίο για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου επισκευής του ελικοδρομίου του νησιού που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές στις τελευταίες πλημμύρες. Αυτό έγινε γνωστό σε σημερινή επικοινωνία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή με τον Γ.Γ. Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Ξιφάρα

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του, στις 29 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμ. Περίσσης είχε επισημάνει την αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών αλλά και είχε υποβάλει σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έγκριση χρηματοδότησης ύψους 131.500 ευρώ για το έργο αυτό.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών του ελικοδρομίου και της τάχιστης παράδοσής του σε λειτουργία, ο κ. Ξιφαράς ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες του Υπουργείου και σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχουν προβεί στην υλοποίηση πρόδρομων ενεργειών, όπως είναι η αυτοψία και η εκτίμηση των ζημιών, η συλλογή στοιχείων καθώς και η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της χρηματοδότησης από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ίδιου του Υπουργείου Μεταφορών και την έναρξη της εκτέλεσης των εργασιών του.

Συνεπώς, οι καταστάσεις είναι, πλέον, ώριμες προκειμένου να εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου 2023, ονοματισμένη πρόσκληση προς την δημοτική αρχή Σκοπέλου ώστε η τελευταία να συντάξει και να υποβάλει σχετικό τεχνικό δελτίο για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

Σημειώνεται ότι στο τεχνικό δελτίο έργου παρουσιάζεται η ταυτότητα της πρότασης και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ορθή παρακολούθηση, αξιολόγηση, δημοσιονομική διαχείριση και επαλήθευση του εγκεκριμένου έργου, καθώς παρέχει πληροφορίες που αφορούν στη διακριτή παρακολούθηση του χρόνου ολοκλήρωσης των υποέργων του, σε τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες, σε ορόσημα για την υλοποίησή του, στην εγγραφή του προϋπολογισμού του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και στην χρηματοδότηση συγκεκριμένων κατηγοριών δαπανών, απαραίτητες για την υλοποίησή του.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της και επισήμανε: “Με την έναρξη της εκτέλεσης των εργασιών και της αντικατάστασης του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την ασφαλή λειτουργία του ελικοδρομίου Σκοπέλου, καταδεικνύεται, περίτρανα, η διαρκής μέριμνα της πολιτείας για την υποστήριξη και ενίσχυση των νησιωτών μας προκειμένου να ενδυναμώνεται το αίσθημα ασφάλειάς τους σε δυσχερείς συνθήκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος