Υψηλά ενοίκια για τη φοιτητική στέγη στο Βόλο – Μόλις 40 κλίνες διαθέτει η φοιτητική εστία

Υψηλά είναι τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη στο Βόλο, σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας που διαθέτουν πανεπιστημιακά ιδρύματα, ωστόσο και σε καμία περίπτωση τα ενοίκια δεν είναι ακριβότερα συγκρινόμενα με την περσινή χρονιά.

Μιλήσαμε με τη μεσίτρια κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, η οποία διαθέτει εμπειρία και γνώση, ζητώντας της να μας πει για το αν έχει ξεκινήσει η κίνηση για την αναζήτηση φοιτητική στέγη και αν γενικά υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα για τους φοιτητές.

Η κ. Μπαρμπουδάκη τόνισε ότι “η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, κυρίως από φοιτητές που πέρασαν πέρυσι και δεν είχαν αναζητήσει στέγη λόγω της Covid 19 και της εκπαίδευσης εξ’ αποστάσεως. Η γκαρσονιέρα ξεκινά από τα 150 ευρώ και φθάνει μέχρι 300, ενώ τα δυάρια ξεκινάνε από 250 και φθάνουν μέχρι 400€. Κάθε χρόνο νοικιάζονται τουλάχιστον 250 σπίτια και αυτά κυρίως στο κέντρο της πόλης, αφού όλοι οι φοιτητές αναζητούν στέγη κοντά στις σχολές και αυτό αυξάνει και τις τιμές των ενοικίων ενώ αν αναζητούσαν κατοικίες στην περιφέρεια θα έβρισκαν και καλύτερες κατασκευές αλλά και τιμές. Ζητούν πάντως ανακαινισμένα διαμερίσματα, με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου και aircondition”.

Στη φοιτητική εστία  που λειτουργεί στο Βόλο υπάρχουν 40 μονόκλινα δωμάτια και μολονότι ο αριθμός είναι μικρός σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν, τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα αλλά όχι και στην καλύτερη κατάσταση.

Στην εστία γίνονται δεκτοί μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα ακαδημαϊκό έτος. Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Στη φοιτητική εστία οι ένοικοι θα πρέπει να εφαρμόζουν πλήρως το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει τη χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα εξεταστεί τυχόν περιορισμός στη χρήση του playroom. Επίσης έχει οριστεί υπεύθυνος και αναπληρωτής υπεύθυνος για τον χειρισμό τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος