Υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος

Array

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας παρέλαβε σήμερα επίσημα το ένα από τα τέσσερα υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφη τα οποία δωρίστηκαν από τον νορβηγικό οργανισμό RS στην ΕΟΔ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου παρουσία εκπροσώπων φορέων.

Το σκάφος είναι καθαρά διασωστικό, έχει μήκος 8.5 μέτρα, φέρει δύο μηχανές ιπποδύναμης 200 hp η καθεμιά, τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι 50 κόμβους. Το σκάφος είναι μάχιμο και θα αναλάβει άμεσα αποστολές. Το σκάφος έχει απίστευτες δυνατότητες επισήμανε ο Χ. Παπαμαρκάκης, αντιπρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας “Μπορούμε σε οποιοδήποτε καιρό να εκτελέσουμε οποιαδήποτε διάσωση. Έχουμε κι εκπαιδευμένο κόσμο και ήρθε ως επιστέγασμα για να ολοκληρώσει την επιχειρησιακή κατάσταση της ομάδας».

Υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος
Για το συγκεκριμένο σκάφος έχουν εκπαιδευτεί πέντε χειριστές και 10 – 12 άτομα πλήρωμα, ενώ η ΕΟΔ έχει ακόμη ένα σκάφος πιο μικρό για λίμνες και ποτάμια.
Η δωρεά έγινε από τον RS Νορβηγικό οργανισμό υπεύθυνο για τη θαλάσσια διάσωση στη Βόρεια θάλασσα. Παραδόθηκε στην Κεντρική Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο θα συμμετέχει στην άσκηση αεροδιάσωσης στην 111ΠΜ.

“Πάρε θέση”

Στο μεταξύ από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι την Παρασκευή κάθε απόγευμα από τις 5 – 9 , οι εθελοντές της ΕΟΔ καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση «Πάρε θέση», όπου μπορούν να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν την ομάδα από κοντά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος