Χρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 12,5 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις για μήλα και κάστανα

Τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου επισκέφτηκε την Τρίτη 18 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου σε μία ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Κυβέρνησης στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, παρουσία του Δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών φορέων και πολιτών, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα σχήματα στήριξης των αγροτών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και στα εκτεταμένα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών και δικτύων μετά από φυσικές καταστροφές, τα οποία έχει προωθήσει η τρέχουσα Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της θητείας της, καθώς και στις περαιτέρω παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της παρουσίασης του κυβερνητικού έργου στη Μαγνησία, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε στους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, αλλά και σε φίλους που παρακολούθησαν την ανοικτή συζήτηση, τις δράσεις και παρεμβάσεις της τελευταίας τετραετίας. Δράσεις και παρεμβάσεις που σε μεγάλο βαθμό είχαν ως στόχο να μετριάσουν και να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην περιοχή. Μία περιοχή που αρκετά συχνά δέχεται τις πιέσεις ακραίων καιρικών φαινομένων που οδηγούν σε φυσικές καταστροφές. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναλύσαμε τα συστατικά του κυβερνητικού έργου, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, που έχουν ως στόχο τόσο τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, όσο και την αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών.

Ειδικότερα, την περίοδο 2020-2023 για τη Μαγνησία, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς κάστανων και μήλων, καθώς και η πρόσφατη έκτακτη ενίσχυση -μέσα από την αξιοποίηση του προσωρινού πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία- για την παραγωγή μήλων και κάστανων αθροίζουν σε μία οικονομική ενίσχυση που ξεπερνά τα 12,5 εκατ. ευρώ. Και, φυσικά, αφορά κυρίως το Πήλιο.

Παράλληλα, η έκτακτη χρηματοδότηση τόσο προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όσο και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών και δικτύων μετά από φυσικές καταστροφές ξεπερνά -συμπτωματικά- επίσης τα 12,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας έργα σε κάθε γωνιά του δήμου. Έργα που υλοποιούνται. Έργα που θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν την επόμενη περίοδο, διότι η περιοχή το έχει ανάγκη. Έργα που είναι επιπρόσθετα αυτών που περιλαμβάνονται στα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και μέσα από δράσεις των άλλων Υπουργείων.

Όπως σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έτσι και στο Πήλιο και δη στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει τους παραγωγούς, στηρίζει τους πολίτες και τις υποδομές, απέναντι στις δυσμενείς και πιεστικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος