Xρ. Τριαντόπουλος: Η Μαγνησία με το λιμάνι του Βόλου θα γίνει διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχε στην ημερίδα “Blue Economy in mid-2020s: From Resilience to Growth”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Πλωτό Μουσείο Hellas Liberty, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Ο κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής ήταν μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, η οποία συντονίζει και διασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο την παρακολούθηση της αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), μίλησε στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η συμβολή των λιμανιών και των μαρινών στην ανάπτυξη των παραθαλάσσιων κοινοτήτων», εστιάζοντας στην πολιτική της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Με αφορμή τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δήλωσε ότι: «Μία από τις προτεραιότητες που έθεσε η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης των λιμένων τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και γενικότερα για την ελληνική οικονομία, ήταν και η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας, μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά και η διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού του Βόλου. (…)Η αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, ενός λιμανιού πολυδιάστατου, με έντονη εμπορευματική προοπτική, είναι μία εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την πόλη. Ιδίως, μάλιστα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται την τελευταία περίοδο για τη Μαγνησία, με μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ώστε η Μαγνησία να καταστεί ένας διαμετακομιστικός κόμβος με ευρείες διασυνδέσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά και με μια διεθνή εμβέλεια που θα δώσει σημαντική προστιθέμενη αξία.

Πρόκειται για ένα οραματικό σχέδιο -αυτό του διαμετακομιστικού κόμβου- που προχωρά σε όλες του τις διαστάσεις. Προχωρά, ώστε λιμάνι, εθνική οδός, εκτεταμένο και νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, βιομηχανική περιοχή Βόλου, βιομηχανική περιοχή Βελεστίνου, βιομηχανική περιοχή Αλμυρού, υπό σχεδίαση εμπορευματικό κέντρο στο Αερινό, υπό σχεδίαση βιο-οικονομική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο και, φυσικά, το πολιτικό αεροδρόμιο να συνδέονται μεταξύ τους και να αξιοποιούνται συνδυαστικά και ολιστικά. Και έτσι να διαμορφωθούν συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος