Χρ. Τριαντόπουλος: 350.000 ευρώ στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για βελτίωση οδικής ασφάλειας – Συνολικά 8,4 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνέχεια της σχετικής κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Η συνολική χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχετικού έργου στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου ανέρχεται σε 349.134 ευρώ.

Μέσα από τις τρεις πρώτες σχετικές αποφάσεις, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει διαμορφωθεί σε 342,5 εκατ. ευρώ (156,7 εκατ. ευρώ με την πρώτη απόφαση, 161 εκατ. ευρώ με τη δεύτερη και 24,8 εκατ. με την τρίτη). Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί και οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου. Έτσι, η χρηματοδότηση για τα τέσσερα έργα που αφορούν τη Μαγνησία ανέρχεται πλέον σε περίπου 8,4 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργόκαι υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και το Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη του Δήμου στη συγκεκριμένη δράση, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίουείναι ο τέταρτος δήμος της Μαγνησίας που εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Δράσης ‘Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο’, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σε συνέχεια συνεργασίας μας με στελέχη του ΔήμουΖαγοράς-Μουρεσίου, ο Δήμοςυπέβαλε αίτημα ένταξηςστο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών καιτελικά εξασφάλισε350 χιλιάδες ευρώ για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ήδηοι Δήμοι Βόλου (με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ), Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου (με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ προς έκαστο δήμο). Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση προς τους τέσσερις Δήμους της Μαγνησίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανέρχεταισε 8,4εκατ. ευρώ. 

Ευχαριστίες στους Αναπληρωτές Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μαγνησίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος