“Ξαναβρήκε την χαρά ” από το Θεατρικό Εργαστήρι Δ. Βόλου

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 19:00, το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο “Ξαναβρήκε την χαρά “.

Θα παρουσιαστούν επιλεγμένα, παιδικά, χριστουγεννιάτικα διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών σε δραματοποιημένη μορφή και συγκεκριμένα οι δραματοποιημένες διασκευές των έργων « Ξαναβρήκε την Χαρά του» του Γιώργου Οικονόμου και «Χριστούγεννα στο Τρελοκομείο» της Χρύσας Ρωμανού.

Τα κείμενα αναφέρονται αφενός, στο κόσμο των ανθρώπων που αφήνοντας ακούσια ή εκούσια την πατρίδα τους, ξένοι ανάμεσα σε ξένους, πασχίζουν να δημιουργήσουν νέα εστία και να κρατήσουν την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά τους και αφετέρου στον  κόσμο των ψυχικά πασχόντων που, περιχαρακωμένοι στον παραλογισμό της διαφορετικότητάς τους, μοιάζουν τούτες τις μέρες, μέσα  στην τόση επίδειξη χαράς και ανθρωπιάς, πιο μόνοι και ενδεείς. Γιατί οι πράξεις αγάπης κι αδελφοσύνης κρατούν όσο κι οι γιορτές. Μόλις σβήσουν τα χιλιάδες λαμπιόνια, οι άνθρωποι αυτοί θα χαθούν πάλι στο σκοτάδι και θα ξεχαστούν. Όμως υπάρχουν και είναι δίπλα μας, ακόμα κι όταν σωπάσουν οι γιορτινές καμπάνες γιατί είναι κομμάτια του δικού μας κόσμου. Μόνο αν η ευαισθησία των ημερών μεταμορφωθεί σε καθημερινή πράξη και συνείδηση, σε μια διαρκή εκστρατεία ανθρωπιάς, ο κόσμος αυτός έχει ελπίδες να γίνει ανθρωπινότερος.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος