Βραδιά αστρονομίας στο Πηγάδι Πτελεού

Βραδιά αστρονομίας διοργανώνει απόψε, Παρασκευή 21 Αυγούστου, στην παραλία Πηγάδι Πτελεού, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα τον Βόλο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με ομιλία του μέλους της Εταιρείας, Απόστολου Καραΐσκου, με θέμα «Το άγνωστο σύμπαν». Θα ακολουθήσει ουρανογραφία, μέσα από την οποία οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν τους βασικούς αστερισμούς και θα μάθουν να προσανατολίζονται στον νυχτερινό ουρανό.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων των μελών της Εταιρείας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τη Σελήνη, τον Δία, την Αφροδίτη και τον Ερμή, καθώς και επιλεγμένα αντικείμενα του βαθέος ουρανού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος