Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου, με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από τα γεγονότα της 13ης Ιουνίου 2020, διοργάνωσε χθες βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου ζητώντας “να παραπεμφθούν και να καταδικαστούν όλοι οι αστυνομικοί για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου”.

Σημειώνεται ότι έχουν περάσει δυο χρόνια από τον άγριο ξυλοδαρμό του Βασιλείου Μάγγου από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου -όπως καταγγέλλεται- την ημέρα που προσάγονταν ακτιβιστές, που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα κατά την διάρκεια επεισοδίων. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πόρισμα της ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον 27χρονο Βασίλειο Μάγγο, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή.

Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου Στην συγκέντρωση μίλησε ο πατέρας του Βασιλείου Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να ενημερωθεί η οικογένεια και το κίνημα για την απόδοση ευθυνών, αλλά και για τον δικαστικό αγώνα της οικογένειας.

Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου με την συμπλήρωση των δυο χρόνων σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι : δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE στην Αγριά του Βόλου. Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει από το νοσοκομείο του Βόλου και κατέληξε στην πύλη του εργοστασίου με κεντρικό αίτημα “Να φύγει η Lafarge να ζήσουμε εμείς” ξεπερνώντας τα όρια ενός περιβαλλοντικού προβλήματος και τα όρια διαχείρισής του εντός του συστήματος.

Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Η δυναμική της κινητοποίησης πριν δυο χρόνια καταγράφηκε όχι απλώς στον αριθμό των διαδηλωτών, τον παλμό ή στα προωθημένα αιτήματα αλλά κυρίως στο πως αντιμετώπισε το επιχειρηματικό λόμπι και το αστικό κράτος τη διαδήλωση: με εκτεταμένη καταστολή που ξεκίνησε από τα ανατολικά της πόλης στην πύλη του εργοστασίου μέχρι τα δυτικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Η καταστολή συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα (14/6/2020) στα Δικαστήρια του Βόλου όταν προσήχθησαν συλληφθέντες της διαδήλωσης. Εκεί χτυπήθηκε, σε κοινή θέα, ανελέητα ο Βασίλης Μάγγος και βασανίστηκε κατά την προσαγωγή του στο όχημα μεταφοράς και μετά στο αστυνομικό τμήμα για να πεταχτεί έξω σαν δαρμένο σκυλί ανίκανος να περπατήσει. Η διαδήλωση αυτή άφησε πίσω της ακόμα μια ντουζίνα κατηγορούμενους.

Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου
Η αντίστροφη μέτρηση για το Βασίλη είχε αρχίσει ήδη από εκείνη την ημέρα για να φύγει πρόωρα ένα μήνα μετά στις 13/7/2020 αλλά η πραγματική αιτία θανάτου του βρίσκεται στον ξυλοδαρμό και βασανισμό του από αστυνομικούς που σήμερα εσπευσμένα παραπέμπονται, όχι όλοι όσοι συμμετείχαν, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αν και ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδομήσει πλήρως τη διενεργούμενη ΕΔΕ για την προχειρότητά της και την εσκεμμένη συγκάλυψη των ευθυνών των αστυνομικών αρχών… Να παραπεμφθούν και να καταδικαστούν όλοι οι αστυνομικοί για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου”

Βόλος: Ζητούν την παραπομπή αστυνομικών σε δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος