Βόλος: Ζητούν 13ο-14ο μισθό, αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου

Mε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα στον Βόλο συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας μεταξύ άλλων την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση του θεσμού της μονιμότητας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τα ζητήματα της οικονομικής αναβάθμισης, της σημαντικότητας του δημοσίου και των εργασιακών σχέσεων είναι πολύ σημαντικά. Ο 13ος και 14ος μισθός, η ουσιαστική αύξηση στις αποδοχές μας, αλλά συγχρόνως η αποδόμηση των υπηρεσιών από την έλλειψη ουσιαστικά προσωπικού είναι τα βασικά ζητήματα αυτής της απεργίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο όπου εξαγγέλλονται μεγάλα πλεονάσματα, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα περιμένουν κι αυτοί αυξήσεις ουσιαστικές στους μισθούς τους.

Βόλος: Ζητούν 13ο-14ο μισθό, αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου

 «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η αύξηση που δόθηκε από 1η Απριλίου στα 28 ευρώ μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν μπορούν οι υπάλληλοι να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος, στο κόστος της στέγης, ουσιαστικά σε όλες τις αυξήσεις που βιώνουμε αυτή την περίοδο» σημείωσε επίσης, επικαλούμενος πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που λέει ότι το 60% των πολιτών αδυνατούν μετά τη 19η μέρα του μήνα στις υποχρεώσεις τους, με βάση τις οικονομικές τους απολαβές. Υπογράμμισε δε ότι στο Δημόσιο πλέον οι συμβάσεις είναι μηνιαίες ή τρίμηνες ή εξάμηνες και ότι με την ανασφάλεια που αισθάνεται καθένας δεν μπορεί να έχει μια ποιότητα στη ζωή του και να στηρίξει ακόμη και τη δημιουργία οικογένειας, ενώ το Δημόσιο αποδομείται με υποστελεχωμένες υπηρεσίες. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα ισχυρό δημόσιο και ένα ισχυρό κράτος, ενώ τα κράτη που έχουν ισχυρό δημόσιο ευημερούν» επεσήμανε μεταξύ άλλων καταληκτικά.

Βόλος: Ζητούν 13ο-14ο μισθό, αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ και αντιπρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας τομέα, Εύη Καρυδάκη στάθηκε στο ότι πολλοί συμβασιούχοι απεργούν διεκδικώντας καλύτερα εργασιακά δεδομένα, όντας εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα στήριξης και ΚΔΑΠ, ενώ αναφέρθηκε σε αιτήματα ζωής.  «Σκεφτείτε ότι όσο στοιχίζει ένας Patriot στοιχίζουν δύο σχολεία. Σκεφτείτε ότι ο στόλος (σ.σ. οχημάτων) στους δήμους της Μαγνησίας είναι κατεστραμμένος στην κυριολεξία.  Όλα αυτά οδηγούν στις ιδιωτικοποιήσεις, που αφορούν όλους τους δημότες. Παλεύουμε λοιπόν για όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας να μην ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας σήμερα στον αιώνα που βρισκόμαστε».

Βόλος: Ζητούν 13ο-14ο μισθό, αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου

Δηλώσεις έκανε και η συμβασιούχος Αποστολία Κακαβά, η οποία εργάζεται επί 12 χρόνια, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και συνάδελφοί της ακόμη και 33 χρόνια ως συμβασιούχοι, και ότι χρειάζεται ν’ αλλάξουν τα δεδομένα.

Βόλος: Ζητούν 13ο-14ο μισθό, αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΦΚΑ Μαγνησίας, Βασίλης Πανουτσόπουλος σημείωσε ότι βάσει οργανογράμματος ο οργανισμός δεν είναι καλυμμένος ούτε στο 60% των θέσεων, ενώ λαμβάνει ολοένα και περισσότερα καθήκοντα. «Ο πολίτης χρειάζεται εξυπηρέτηση και με αυτό το προσωπικό δεν φτάνει με τίποτα» σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος