Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Εγκαινιάστηκε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων στο Βόλο, ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα και από δεκαετίες στασιμότητας, μέχρι να φτάσει στην ολοκλήρωσή του και με δαπάνη ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα κατά την τελετή εγκαινίων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, από την ημέρα, που το ανέλαβαν και μέχρι την ολοκλήρωση του, το χρηματικό αυτό ποσό προέρχεται από τους δημότες και όχι από δανεισμό. 

Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Το κτίριο διαθέτει 7 επίπεδα υπογείου και 7 ορόφους, με δυναμική που ξεπερνά τα 230 θέσεις στάθμευσης και βρίσκεται επί της οδού Φιλελλήνων με είσοδο από την οδό Πολυμέρη.

Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Σήμερα και στο πλαίσιο των εγκαινίων, που έγιναν παρουσία της εκκλησιαστικής και δημοτικής αρχής, του Κωνσταντίνου Λούλη, προέδρου του Μουσείου της «Αργούς», αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, τονίστηκε η σπουδαιότητα του έργου στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης, στην εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης, καθώς και στη διευκόλυνση στάθμευσης για τους επισκέπτες. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος που τέλεσε τα εγκαίνια του χώρου, στην σύντομη δήλωση του μετά την τελετή, ευχήθηκε “να επιτελέσει το έργο το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, να αυξηθούν οι επισκέπτες στην περιοχής μας και με το καλό να απαλλαγούμε από την μάσκα και τον κορονοϊό”.

Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, εμφανώς ευχαριστημένος και δικαιωμένος, όπως τόνισε, παραδίδει στην πόλη και στους πολίτες ένα έργο, που χρηματοδοτήθηκε από τα χρήματα των δημοτών και σε αυτούς επιστρέφει, για να τους εξυπηρετήσει. “Κόντρα” όπως είπε “σε όσους υποστήριζαν, ότι αυτό το έργο για να ολοκληρωθεί θα πρέπει η πόλη να χρεωθεί. Παραδίδεται λοιπόν το έργο αυτό χωρίς χρέος. Όσο για το αντίτιμο και τα όσα ειπώθηκαν για την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Μπέος υπογράμμισε ότι “στόχος είναι να λειτουργήσει το πάρκινγκ και να εξυπηρετήσει τους δημότες και όχι να γίνει ο δήμος επιχειρηματίας που θα παίρνει από τους δημότες. Θυμίζουμε ότι ο χώρος στάθμευσης μέχρι και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί δωρεάν για τους πολίτες, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με την χρήση του”.

Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Μιλώντας ο ανάδοχος του έργου, τόνισε: “Πριν σχεδόν τρία χρόνια αναλάβαμε την εκτέλεση ενός δύσκολου έργου, ενός έργου που ήταν σε απραγία για πολλά χρόνια. Ενός κτηρίου που ήταν ημιτελές, το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο σχεδόν επί μια δεκαετία, ενός έργου κομβικού για την εταιρεία μας. Το πολυόροφο έργο στάθμευσης, δυναμικότητας 252 θέσεων, αποτελείται από 15 επίπεδα, εκ των οποίων επτά όροφοι κάτω από την στάθμη της θάλασσας, ισόγεια καταστήματα και επτά υπέργειοι όροφοι, καθώς και σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Αυτά τα τρία χρόνια με την καθημερινή και άρτια συνεργασία των μηχανικών μας με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που αρχικά φαίνονταν ανυπέρβλητα. Τρία χρόνια μετά είμαστε υπερήφανοι που παραδίνουμε ένα έργο άρτιο, λειτουργικό, σημαντικό για όλους τους δημότες του Βόλου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου και πάνω απ όλα τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, χωρίς τη συνεργασία και τις γνώσεις των οποίων το έργο αυτό δεν θα είχε ολoκληρωθεί”.

Βόλος: Το πολυόροφο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων είναι γεγονός

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος