Βόλος: Τίτλοι τέλους για τον “Λεβεντέρη”;

Τις έξι νέες απολύσεις στο  εργοστάσιο ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τονίζοντας ότι δεν αποδεκατίζουν μόνο το προσωπικό του εργοστασίου, αλλά επεκτείνουν και τα όρια του βιομηχανικού νεκροταφείου στην πόλη του Βόλου, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου από το σωματείο εργαζομένων, καθώς δεν διαφαίνεται καμία διάθεση εκ μέρους της διοίκησης για συνέχιση της λειτουργίας του. Επιπλέον από το Εργατικό Κέντρο Βόλου ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί  δίωρη Παμβολιώτικη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της βιομηχανίας ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ, Απόστολος Τάκος, από τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν αποχωρήσει οικιοθελώς από την επιχείρηση τέσσερα άτομα και έχουν απολυθεί εννέα, με αποτέλεσμα σήμερα το προσωπικό του εργοστασίου να φτάνει τους 18 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων του διευθυντή και υποδιευθυντή.

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τάκος η διοίκηση του εργοστασίου θα χρειαστεί 350.000 – 400.000 ευρώ για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, ενώ με 100.000 ευρώ θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις απαρχαιωμένες πια ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ώστε να είναι σε θέση η μονάδα να συνεχίσει να παράγει, γεγονός που δείχνει τη διάθεση της διοίκησης για οριστική διακοπή των εργασιών της.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκο, οι εργαζόμενοι που παραμένουν ακόμα στο εργοστάσιο, περιμένουν απλώς τη σειρά τους για να απολυθούν και το μόνο μπορούν  να κάνουν είναι να διεκδικήσουν δικαστικά τα οφειλόμενα από την εκ περιτροπής εργασίας που ίσχυσε στην επιχείρηση για το 2015 και 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος