Βόλος: Την Τετάρτη δικάζονται πολίτες μετά από καταγγελία της Δημοτικής Αρχής

Δυο πολίτες του Βόλου θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από καταγγελία για παρακώλυση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ανοίγοντας ένα πανό, εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου (13-02-2017) που έγραφε: “ΟΧΙ στη ρύπανση του Παγασητικού”, “ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Βιολογικού”.

Η δίκη ξεκίνησε και διακόπηκε στις 29 Οκτωβρίου του 2021, για να διατυπωθούν από τη δημοτική αρχή συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος των δυο πολιτών και αναμένεται να εκδικαστεί αύριο, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022. Να σημειωθεί ότι εκείνη την χρονική περίοδο συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών μιλούσαν για την “επί μακρόν ρύπανση της θάλασσας με βοθρολύματα”, όπως υποστήριξαν. Εμμένουν στην θέση τους αυτή ακόμα και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να ρυπαίνεται η θάλασσα του Παγασητικού με βοθρολύματα. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του τότε Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γαλάτη ότι ο Βιολογικός θα έπρεπε να εκχωρηθεί σε ιδιώτη.

Κάλεσμα στήριξης για τους δυο πολίτες που κατηγορούνται, απευθύνει η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, για αύριο στα Δικαστήρια του Βόλου στις 9 το πρωί.

Στο κάλεσμά της  αναφέρει μεταξύ άλλων, το χρονικό των γεγονότων και σημειώνει ότι: “Μετά από μάταιες προσπάθειες για ενημέρωση, πλήθος πολιτών παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 13-2-17, απαιτώντας να συζητηθούν τα θέματα αυτά. Όχι μόνο δεν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των παρευρισκομένων, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μουλάς, ενοχλημένος από την ανάρτηση των πανό διέκοψε τη συνεδρίαση. Το καθεστώς του Δήμου θα πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι η λογική του επικεφαλής του «θα κάνουμε ό,τι θέλουμε» και το αμίμητο «η ΑΓΕΤ θα καίει ό,τι θέλει» δεν έχουν καμιά σχέση με την Δημοκρατία και ότι οι πολίτες απαιτούν να ενημερώνονται και να έχουν λόγο για πράγματα που τους αφορούν. Οι στημένες δίκες ανθρώπων που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, για καθαρό αέρα, καθαρό νερό, και για τον πολιτισμό, δεν φοβίζουν κανένα…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος