Βόλος: THERMOpYlae: Η «Ελληνική Πύλη» στην παρατήρηση του Αόρατου Σύμπαντος

Η δεύτερη ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Παν. Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Βελντέ με θέμα: «THERMOpYlae: Η «Ελληνική Πύλη» στην παρατήρηση του Αόρατου Σύμπαντος» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 5η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) .

Η ομιλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το κανάλι της Εταιρείας στο YouTube και από την ιστοσελίδα της στο Facebook.
Οι σύνδεσμοι για τις αναμεταδόσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.astronomos.gr

Το THERMOpYlae, το πρώτο Ελληνικό Ραδιοτηλεσκόπιο, υλοποιείται στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας και θα αποτελέσει την «ελληνική πύλη» για την έρευνα του σύμπαντος και τις επικοινωνίες βαθέως διαστήματος, στην περιοχή των ραδιοκυμάτων.

Βόλος: THERMOpYlae: Η «Ελληνική Πύλη» στην παρατήρηση του Αόρατου ΣύμπαντοςΟ Δρ. Γιώργος Βελντές πραγματοποίησε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου HERON LAB. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος για τη δημιουργία του Ελληνικού Ραδιοτηλεσκοπίου, THERMOpYlae, για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφού είναι ο ένας από τους δύο επιστήμονες που εμπνεύστηκαν, συνέλαβαν και υλοποιούν την ιδέα του οργάνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα μεταϋλικά και τα μη γραμμικά κύματα, τη φυσική πλάσματος και τις επικοινωνίες βαθέως διαστήματος καθώς και τις εφαρμογές της μικροκυματικής τεχνολογίας στη ραδιοαστρονομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος