Βόλος: Ταξίδεψε στην τουαλέτα του πλοίου μαζί με το σκύλο της γιατί της απαγόρευσαν την είσοδο στο σαλόνι

Επί πέντε ώρες ταξίδεψε από τη Σκόπελο στο Βόλο, με το πλοίο της γραμμής, “Πρωτέας” της πλοιοκτήτριας εταιρείας Anes Ferries, στην τουαλέτα του πλοίου μαζί με το σκύλο της, γιατί πρώτον το πλοίο δεν διέθετε κλουβί μεταφοράς που να χωράει το ζώο συντροφιάς και δεύτερον γιατί τής απαγόρευσαν να εισέλθει στο χώρο του σαλονιού με την επισήμανση ότι απαγορεύεται, ενώ εντός του σαλονιού ταξίδευε κανονικά άλλο σκυλί.

Η νεαρή ιδιοκτήτρια του “Ραμόν” εμφανώς συγκινημένη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 υποστήριξε ότι το ταξίδι της ήταν σχεδόν εφιαλτικό και πιο εφιαλτικό μπορεί να είναι αυτό της επιστροφής στο νησί της Σκοπέλου, όπου και μένει, διότι μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς τους, ήδη υπάρχουν “επιθέσεις” που τήν εγκαλούν γιατί το έκανε θέμα.

Βόλος: Ταξίδεψε στην τουαλέτα του πλοίου μαζί με το σκύλο της γιατί της απαγόρευσαν την είσοδο στο σαλόνι

Η κ. Αγγελένα Μαυρίκη, πεθερά της Σταυρούλας, ιδιοκτήτριας του σκύλου χθες έκανε στα κοινωνικά δίκτυα την εξής ανάρτηση:
“Καλημέρα σας!
Θέλω να κάνω μία καταγγελία..
Χθες για μία ακόμη φορά νιώσαμε πολίτες τρίτης κατηγορίας….!
Η νύφη μου έπρεπε να έρθει Βόλο….με το καράβι του Πρωτέα της εταιρίας Anes
μαζί με το σκύλο πού έχουμε και κατέληξε να ταξιδέψει στις τουαλέτες του πλοίου λόγω τού σκύλου.
1 το σκυλί μας δεν χωρούσε στο κλουβί του πλοίου
2 υπήρχε σκυλί που ήταν μέσα στο σαλόνι
3 έβρεχε και είχε πολύ κρύο.
Απαράδεκτη συμπεριφορά υπεύθυνου, με τέσσερις φορές θερμή παράκληση να μπουν στην είσοδο με φίμωτρο, λουρί και πετσέτα για τίς τρίχες…..! για 5 ώρες καθόταν στις τουαλέτες τού καραβιού με αποτέλεσμα σήμερα να είναι άρρωστη. Εάν είναι να κάνουμε τέτοια ταξίδια άραγε γιατί πληρώνουμε εισιτήρια;”

Η ΕΡΤ επικοινώνησε και με τον Πλοίαρχο του “Πρωτέα” της Anes Ferries Γιώργο Αντωνίου, ο οποίος είπε ότι “από επιλογή η νεαρή κοπέλα πήγε στην τουαλέτα και ότι το πλήρωμα υπέδειξε υπήνεμο εξωτερικό χώρο στο καράβι που θα μπορούσε να καθίσει με το σκύλο της και όχι μέσα στο σαλόνι, όπως απαίτησε».

Ερωτηθείς σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο και αν γνωρίζει ότι οφείλει το πλοίο να έχει κλουβιά, μάς απάντησε ότι διαθέτουν κλουβιά, αλλά όχι για τόσο μεγάλα σκυλιά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ως πλοίο δεν έχουν πρόβλημα με τα σκυλιά ή με τα ζώα γενικά και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Σκοπέλου, που πολλές φορές έχουν μεταφέρει ζώα γι’ αυτό.

Εμείς ως ΕΡΤ επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με το σωματείο το φιλοζωικό της Σκοπέλου, αλλά μέχρι την ώρα σύνταξης της είδησης δεν είχαμε απάντηση.

Τι λέει ο νόμος 4830/2021

Ο νομοθέτης στον νέο νόμο 4830 του 2021 είναι σαφής και προβλέπει και αυτή την περίπτωση, δηλαδή τι γίνεται με τα μεγαλόσωμα ζώα συντροφιάς.

Έτσι στο άρθρο 18 παρ. 1 σημειώνει ότι
Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες υποχρεούνται να διαθέτουν απαιτούμενα ειδικά κλουβιά για την μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς σε επιβάτη του πλοίου.
Σε διαφορετική περίπτωση το διοικητικό και χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000€

Πέραν όμως τού τί λένε ο νόμος, ο πλοίαρχος και η καταγγέλλουσα, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί είναι ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να παραμείνει επιβάτης και σκύλος επί πέντε ολόκληρες ώρες στο αγιάζι και στην βροχή, μεσοπέλαγα.

Η ιδιοκτήτρια του “Ραμόν” δεν επιθυμεί τίποτα άλλο εκτός από το να ταξιδεύει αυτή και ο σκύλος υπό κανονικές συνθήκες και η πλοιοκτήτρια εταιρεία να προμηθευτεί κλουβιά, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος, για μεγαλόσωμα ζώα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος