Βόλος: Συναυλία έντεχνης και λαϊκής μουσικής στο Θεατράκι του Αναύρου

Ο συνθέτης- ενορχηστρωτής και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρης Κουκουσέλης και η καλλιτεχνική του ομάδα, θα παρουσιάσουν μία συναυλία έντεχνης και λαϊκής μουσικής, με σημαντικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στο Θεατράκι του Αναύρου, που φέρει τον τίτλο «Περιπλανήσεις στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής».

Σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι θα ακουστούν σημαντικά τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου ενώ ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο από τα Τρίκαλα και στον Θεόδωρο Δερβενιώτη από την Ζαγορά. Στο τραγούδι συμμετέχουν ο Βασίλης Αγροκώστας και η Λεμονιά Μπέζα που συνοδεύονται από σπουδαίους μουσικούς της περιοχής μας.

Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τους ανθρώπους που εδράζονται στον νομό και ασχολούνται με το τραγούδι, με πολύ ποιοτικό και αξιόλογο τρόπο.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τη λαϊκή παράδοση και την τέχνη, πιστεύουμε βαθύτατα στη σημασία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς», επισήμανε η αντιπεριφεριάρχης, η οποία κάλεσε τον κόσμο αύριο στο γραφικό θεατράκι Αναύρου, για να απολαύσει μουσικά μονοπάτια της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τις φωνές και τους ήχους αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Επιπλέον η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι το φέτος συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΚΠΟΛ και διάφορους φορείς πάνω από 100 εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γ. Κίτσιος προσκάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τη συναυλία που είναι δωρεάν και να στηρίξουν το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό. Τέλος ο Ζαφείρης Κουκουσέλης εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεργασία με σπουδαίους μουσικούς, με τους οποίους μοιράζεται το μουσικό ταξίδι και το φετινό καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε θα ακουστούν σημαντικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου που όλοι τα έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει και μας έχουν συντροφεύσει στην καθημερινότητά μας. «Έχουμε το αφιέρωμα σε Θεσσαλούς δημιουργούς, στον στιχουργό Κώστας Βίρβο από τα Τρίκαλα και τον δικό μας σπουδαίο συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη από την Ζαγορά Πηλίου. Θα παίξουμε και τραγούδια που υμνούν την πανσέληνο. Καλούμε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να βρεθούν σε αυτή τη μαγική αυγουστιάτικη βραδιά και να απολαύσουν ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που εμπεριέχει τόσο την έντεχνη όσο και την λαϊκή μουσική», τόνισε. 

Συντελεστές της συναυλίας πέραν των καταξιωμένων ερμηνευτών που είναι ο Βασίλης ο Αγροκώστας και η ερμηνεύτρια και νικήτρια του Voice το 2018, Λεμονιά Μπέζα, είναι καταπληκτικοί σολίστες, όπως είναι ο Δημήτρης Νάσιος στην κιθάρα, ο Άγγελος Τσιριγωτάκης στα τύμπανα, ο Αλέξανδρος Μπαζίλας στο μπουζούκι και στα φωνητικά, ο Βαγγέλης Κουκουσέλης στο μπάσο, ο Κώστας Δεδούσης στο κλαρίνο και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης στο πιάνο, τα πλήκτρα, το ακορντεόν και τις ενορχηστρώσεις. 

Βόλος: Συναυλία έντεχνης και λαϊκής μουσικής στο Θεατράκι του Αναύρου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος