Βόλος – Συνάντηση Κωτσού – Γεωργιάδη: Ανάγκη εφαρμογής σχεδίου τοπικής ανάπτυξης για το Ν. Καρδίτσας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός έθεσε στον Υπουργό ζητήματα του Νομού Καρδίτσας, που προέκυψαν όχι μόνο από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού (COVID-19), αλλά και από τον καταστροφικό κυκλώνα «ΙΑΝΟ».
Επιπλέον, συζητήθηκε η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να πυροδοτηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στο Νομό μας, όπως επίσης η σωστή και έγκαιρη αξιοποίηση των κεφαλαίων που διασφαλίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, τόσο στις αποζημιώσεις ιδιωτών, επιχειρηματιών και αγροτών, όσο και στη γρήγορη χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι «πληγές» στις υποδομές, στις περιουσίες, στις επιχειρήσεις και στις καλλιέργειες.
Ο κ. Κωτσός επανέλαβε την άμεση ανάγκη υλοποίησης ενός ειδικού προγράμματος αρωγής και ανάπτυξης του Ν. Καρδίτσας ο οποίος μετά την καταστροφή του «Ιανού» έχει απόλυτη ανάγκη την κρατική μέριμνα για να ξεφύγει από το τέλμα.
Ως άξονες αυτού του προγράμματος ο Βουλευτής πρότεινε:
1ον) Βελτίωση των υποδομών και ειδικότερα των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών, ιδιαίτερα αυτών της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού. Το φράγμα Μουζακίου εάν είχε κατασκευαστεί σήμερα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα στο Δήμο Μουζακίου. Η ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου επιλύει σοβαρά προβλήματα και συμβάλλει στην διατήρηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας και της χώρας μας στον γεωργικό τομέα. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι συμβάλλει αποφασιστικά στον τομέα της παραγωγής ενέργειας αιχμής & ενισχύει την αντιπλημμυρική θωράκιση της θεσσαλικής πεδιάδας.
2ον) Υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις αστικές περιοχές όπως η πόλη της Καρδίτσας.
3ον) Λήψη μέτρων ανάπτυξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα, με θέσπιση κινήτρων και γενναίες χρηματοδοτήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και βελτίωσης των παραγόμενων προϊόντων.
4ον) Υλοποίηση δράσεων πλήρους αξιοποίησης του τουριστικού και πολιτισμικού δυναμικού του Νομού.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη μεγάλη ευκαιρία, που έχει τόσο η χώρα μας όσο και ο Νομός Καρδίτσας ειδικότερα, από τους πόρους, που υπάρχουν διαθέσιμοι για τη στήριξη όλων των παραπάνω από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος