Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, διοργανώνει το 3ο Thessaly Wine Festival, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Πολυχώρο Eκδηλώσεων Ergon Showground, Γιαννιτσών & Λαχανά, Συγκρότημα Tσαλαπάτα, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, τα Eπιμελητήρια Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και την ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας).
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία και τη θερμή απήχηση, της οποίας τύχανε τα προηγούμενα δύο φεστιβάλ από το θεσσαλικό κοινό και μετά τη μακρά περίοδο εσωστρέφειας, που έφερε η πανδημία του covid-19, ο ΕΣΥΝΕ ξεκινά δυναμικά έναν νέο κύκλο διεξαγωγής των Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου, με φετινή στάση στην όμορφη πόλη του Βόλου.
Στόχος αποτελεί η ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιών οίνου. Απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου. Ανακαλύπτουμε τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Θεσσαλικής Αμπελουργίας δίνοντας βήμα σε παραγωγούς από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές κρασιών και τοπικών προϊόντων και Workshops.
Συμμετέχοντες Οινοποιοί:
Α.Ο.Σ. Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ “ΔΗΜΗΤΡΑ”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΤΗΜΑ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΥΛΩΝΑ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΤΙΣΤΗΣ, ROUSSAS WINE, RAKIS FAMILY WINERY (Μαγνησία), ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΊΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, DOMAIN SAKI MINA, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ, DIMPETRI WINES, ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΙΔΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Λάρισα), ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΜΕΤΕΩΡΟ» ΤΣΙΝΑΣ, TSILILIS TERRES, ΚΤΗΜΑ ΛΙΑΚΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΧΑΗΛ (Τρίκαλα), “ΧΙΛΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ” ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ NATURA Α.Ε. (Καρδίτσα).
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Φ Ε Σ Τ Ι Β Α Λ
11:00 | Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ
Χαιρετισμοί Επισήμων
11:30 | Χριστιάνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
“Αμπελοοινικός τομέας στη Θεσσαλία – Ασκούμενες πολιτικές του Υπ. Α.Α.Τ.”.
WORKSHOPS:
12:00 | Θάνος Καραθάνος
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων | Μέλος Δ.Σ. της ΕΝΟΑΘΕ | Συνεργάτης Παν/μίου Θεσσαλίας
“Εξερευνώντας το θεσσαλικό αμπελώνα: Οινογνωστικό «ταξίδι» στα αμπελοτόπια και τις ποικιλίες της θεσσαλικής γης”. (για επαγγελματίες)
12:30 | Δημήτρης Κουρέτας
Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
Ιδρυτής FoodOxys
“Πιστοποίηση Ποιότητας Κρασιών. Έλεγχος Αντιοξειδωτικών”. (για επαγγελματίες)
13:00 | Βασίλης Κατσάρος
Sommelier | Οινοχόος
“Γίνε γευσιγνώστης σε μία ώρα!!” (για το κοινό)
18:00 | Λήξη Φεστιβάλ
ΕΣΥΝΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας
Thessaly Wine Festival
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος