Βόλος: Συγκέντρωση στο Θόλο του Πανεπιστημίου για την 13η επέτειο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Σήμερα 6η του Δεκέμβρη 2021 και με την συμπλήρωση της 13ης επετείου από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια και προγραμματίζεται και στο Βόλο συγκέντρωση στις 18:00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την συγκέντρωση καλούν το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Απαιτείται να μετατρέψουμε την ανολοκλήρωτη εκείνη εξέγερση σε επανάσταση. Για την ανατροπή της κυβέρνησης του θανάτου με τις εκατόμβες νεκρών, που αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ και επιχειρεί να μετατρέψει τη δική της ανάλγητη πολιτική σε εμφύλιο εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. Για την ήττα του κράτους της καταστολής και των προστίμων. Για τη νίκη της ζωής! Η πανδημία σε συνδυασμό και αλληλεπίδραση με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση -που το 2008 αποτέλεσε την «υλική» βάση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, «της πρώτης κοινωνικής εξέγερσης της κρίσης» κατά τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ-, τώρα δημιουργεί μια αβίωτη κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν προσβεβλημένoi από τον κορονοϊό, χωρίς επαρκή ή καθόλου νοσοκομειακή περίθαλψη, εκτός ΜΕΘ, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς εμβόλια στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας καθώς τα καπιταλιστικά συμφέροντα αρνούνται να καταργήσουν τις πατέντες. Και στην Ελλάδα, με τη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός των θανάτων από άλλες ασθένειες που η αντιμετώπισή τους καθίσταται αδύνατη λόγω μετατροπής των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μόνο Covid…”

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου στο κάλεσμα- ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

“…Από τους εκατοντάδες καθημερινούς θανάτους συμπολιτών μας λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ , μέχρι τις εργοδοτικές δολοφονίες στα εργατικά κάτεργα , και από την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από την αστυνομία ,μέχρι τις 15 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 και το βασανισμό – δολοφονία του Β. Μάγγου στην πόλη μας, είναι φανερό πως κράτος και κεφάλαιο εντείνουν ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό πόλεμο που οι ίδιοι κήρυξαν στον λαό και τη νεολαία.

Μέσα από αυτό όμως το γενικότερο κλίμα ασφυξίας ,είδαμε το προηγούμενο διάστημα να ξεπηδούν μικρές αλλά και μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις. Το κουρέλιασμα των κυβερνητικών απαγορεύσεων στο περσινό Πολυτεχνείο , οι μαζικές διαδηλώσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα, η εξέγερση της Νέας Σμύρνης , οι αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος ,οι μαζικές διαδηλώσεις για το φετινό Πολυτεχνείο σε όλη τη χώρα αλλά και οι πολύ σημαντικές νίκες των εργαζομένων σε E-FOOD και COSCO μας δείχνουν πως η απάντηση του κινήματος στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, ως στρατηγική επιλογή κυβέρνησης και κεφαλαίου , είναι οι μαζικές αντιστάσεις και οι εξεγέρσεις της εποχής μας. Οι αγώνες λαού και νεολαίας με αντικαπιταλιστικό, αντικατασταλτικό περιεχόμενο μπορούν και θα γίνουν το ανάχωμα στη δυστοπία που μας ετοιμάζουν.
Η ζωή δεν καταστέλλεται. Το μέλλον εξεγείρεται…”
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος