Βόλος: Στην Cordoba εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ

Ομάδα  σπουδαστών του τμήματος Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου, συνοδευόμενη από μια εκπαιδεύτρια και τη Διευθύντρια, επισκέφτηκαν την Cordoba της Ισπανίας, στο πλαίσιο  του Διαπιστευμένου σχεδίου Εrasmus + ‘Νέες τεχνολογίες στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση’ και συγκεκριμένα την σχολή Dionisio Ortiz Art School  για εκπαίδευση 16 ημερών!Εμπειρία ζωής  όπως αναφέρει και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  κα Σοφία Χάλαρη, εναρμονισμένη με το moto του Erasmus+ ‘’ανοίγει δρόμους αλλάζει ζωές’’!!!

  Η Dionisio Ortiz Art School, ιδρύθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είναι δημόσια σχολή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , αλλά λειτουργεί και τμήματα Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κόσμημα, την Κεραμική, την Βιβλιοδεσία, και την  Γλυπτική(που θεωρείται απαραίτητη για την συνέχεια των σπουδών  στο Κόσμημα χειροποίητο και παραγωγικό, αλλά και για την Κεραμική), ενώ οι σπουδές συνεχίζονται για πτυχίο Καλών Τεχνών  «Baccalaureate in Art». Οι σπουδαστές του Β’ εξαμήνου, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην χαρακτική, την καρφωτική, τη δημιουργία μοντέλων σεμελισσοκέρι και την χύτευση κοσμημάτων με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Βόλος: Στην Cordoba εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ

   Η Cordoba θεωρείται η τέταρτη δύναμη παραγωγής κοσμημάτων στον κόσμο και η Αργυροχρυσοχοία, αποτελεί παραδοσιακό επάγγελμα με εξαιρετική επαγγελματική αποκατάσταση. Σήμερα πάνω από 15.000 άτομα δραστηριοποιούνται στο χώρο. Από αυτή τη μεγάλη παράδοση προέκυψε η ανάγκη  δημιουργίας ενός ‘’Επιχειρηματικού πάρκου Κοσμήματος της Κόρδοβας ’’ αφιερωμένου αποκλειστικά στον τομέα του κοσμήματος , έτσι ώστε όλες οι εταιρείες της Cordoba να μπορούν να αναπτύξουν τις πωλήσεις τους. Η επίσκεψη και η ειδική ξενάγηση στο χώρο του πάρκου και της σχολήςπου λειτουργεί εκεί, της ‘Escuela  joyeria de Cordoba’, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις … με εικόνες από το μέλλον!!!

Βόλος: Στην Cordoba εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ

  Παράλληλα με την εκπαίδευση, την δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το 28ο συνέδριο του PLE με την συμμετοχή 10 σχολών με σπουδαστές και εκπαιδευτές από όλη την Ευρώπη!. Το PLE είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 17 Ευρωπαϊκές σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με αντικείμενο το Κόσμημα. Κάθε χρόνο στο ετήσιο συνέδριό που συνήθως πραγματοποιείται τον Μάιο, διοργανώνει την Πανευρωπαϊκή Περιοδεύουσα Έκθεση Κοσμήματος  με σπουδαστικές εργασίες. Η ομάδα λοιπόν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το συνέδριο, να μάθει για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση στο χώρο του κοσμήματος  να δει νέες- διαφορετικές  μεθόδους εκπαίδευσης και καλές πρακτικές που εφαρμόζονταισε σχολές ανά την Ευρώπη, να συνομιλήσει με ομότεχνους για θέματα που τους απασχολούν, να κάνει νέες επαφές και να θαυμάσει τα κοσμήματα άλλων σπουδαστών!

Βόλος: Στην Cordoba εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ

    Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η ομάδα επισκέφτηκε αρκετά μουσεία αλλά και χώρους πολιτιστικού  ενδιαφέροντος, τόσο στην Κόρδοβα, όσο και στην Σεβίλλη και τη Μαδρίτη. Το Ιστορικό Κέντρο της Κόρδοβας, το Τέμενος, ο Καθεδρικός, η Ρωμαϊκή γέφυρα, ο Γουαδαλκιβίρ αλλά και η Σεβίλλη με τον Καθεδρικό της και την Plaza de Espania εντυπωσίασαν με την ομορφιά και την μεγαλοπρέπεια τους!  Τέλος, αξιοποιώντας τις λίγες ώρες πριν την πτήση της επιστροφής, στη Μαδρίτη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Reina Sofia που η ομάδα είχε την τύχη να θαυμάσει πίνακες διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Picasso, o Dali, o Miro, κ.α. 

   Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  κα Σοφία Χάλαρη και  ο Αντιπρόεδρος κος Ευθύμιος Τζούνης ενισχύοντας την εξωστρέφεια των σπουδαστών,  έχουν κοινό στόχο την προώθηση αντίστοιχων  Ευρωπαϊκών δράσεων, καθώς θεωρούν  τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά Προγράμματα ως έναν από τους βασικούς στόχους του   Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων, για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος