Βόλος: Στην 1η συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας ο Θρ. Σταυριδόπουλος

Στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας που πραγματοποιείται σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ συμμετέχει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, στόχος της Επιτροπής είναι η χάραξη ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού για την κρουαζιέρα.
Η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας που αποτελείται  από 28 εκπροσώπους φορέων, θα λειτουργεί υπό την προεδρία του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό την προώθηση μέτρων και κινήτρων βελτίωσης και ανάπτυξης της κρουαζιέρας και την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων για επίλυση προβλημάτων.
Στη συνεδρίαση του οργάνου πρόκειται, μεταξύ άλλων, να γίνει ανασκόπηση των θεμάτων που επηρεάζουν τον κλάδο της κρουαζιέρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και το Brexit, ενώ θα γίνει προγραμματισμός δράσης για την επόμενη περίοδο, και όπως επισήμανε ο κ. Σταυριδόπουλος θα υλοποιηθεί ένα πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Για να είναι πιο ουσιαστικό το έργο της επιτροπής θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες, προτείνει η πρώτη ομάδα να ασχοληθεί με το εμπορικό κομμάτι της κρουαζιέρας (εκδρομές αρχαιολογικοί χώροι πολιτιστικά δρώμενα κ.α), η δεύτερη με θέματα ναυσιπλοΐας και λιμενικών υποδομών,η τρίτη με την ασφάλεια και η τέταρτη  με θέματα επιβατών εκτός συνθήκης Σένγκεν και με την ταξιδιωτική θεώρηση(visa).
Σημειώνεται ότι στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας δεν έχει συμπεριληφθεί εκπρόσωπος της CLIA Europe (Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας), παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της είχε συμφωνήσει πέρσι με τα συναρμόδια υπουργεία για τη σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος