Βόλος: Σταθερό το υπουργείο στη θέση του για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος επιβεβαίωσε σήμερα τη θέση του υπουργείου για το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, επισημαίνοντας ότι η καύση για την ώρα είναι πιλοτική και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και συνεχείς ελέγχους. Αυτό επισήμανε σε σημερινές δηλώσεις του, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Επιβεβαίωσε έτσι το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Βόλου ότι η ΑΓΕΤ είχε ήδη λάβει τη σχετική διαβεβαίωση ότι το υπουργείο δεν θα άλλαζε τη θέση του, πριν βγει δημόσια να εκφράσει τις απόψεις της για το θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων.
Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι για την κυβέρνηση η προστασία του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η καύση RDF από την ΑΓΕΤ για την ώρα γίνεται πιλοτικά και υπό προϋποθέσεις. Επιπλέον θα διερευνηθεί μέσα από τις μετρήσεις και τους ελέγχους που θα γίνονται κατά πόσο τα συγκεκριμένα καύσιμα επιβαρύνουν το περιβάλλον περισσότερο ή λιγότερο από τα καύσιμα που καίει η εταιρεία σήμερα, πλην των μικρών ποσοτήτων του RDF. Επανέλαβε ότι η εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει τις ανάλογες εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι στην ενημερωτική συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι λειτουργεί απολύτως νόμιμα, διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να καίει RDF και άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Υπογράμμισε επίσης ότι γι αυτή αποτελεί μονόδρομο η καύση των εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια περίοδο που η ζήτηση για τα προϊόντα της έχει μειωθεί κατά 80% και το εργοστάσιο παράγει στο 50% της δυναμικότητάς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος