Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συνταξιουχικές οργανώσεις, σωματεία της Μαγνησίας, ο σύλλογος εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. Μαγνησίας, στο χώρα μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου. Ζήτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού, να επιστρέψουν στη δουλειά υγειονομικοί σε αναστολή, να υπάρξει καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς στα σχολεία και στο Πανεπιστήμιο. Τέλος επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

“Πρέπει να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και όχι να απαξιώνεται”, τόνισε ο Ν. Χαυτούρας και ζήτησε από όλους “να αντιδράσουν στην διάλυση του δημόσιου συστήματος”, όπως υποστήριξε. Ανέφερε ότι η διευθύντρια της Παιδιατρικής ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο γιατί το τμήμα υποστελεχωμένο και επίσης έχει και τους εμβολιασμούς των παιδιών. Ζητά άμεσα να έλθουν γιατροί από τα Κ.Υ. του Νομού και γενναίες προσλήψεις. “Βέβαια δεν είναι λύση να αποδομουμε τα Κ.Υγείας. Πρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας να βοηθηθεί”.

Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Ντίνος Μηνδρινός ανέφερε ότι έχουν φύγει 35 άτομα με σύνταξη και συν τους νοσούντες και το προσωπικό χρειάζεται βοήθεια. “Έχουμε υγιές προσωπικό εκτός ΕΣΥ που πρέπει να γυρίσει πίσω να βοηθήσει”, τόνισε. Ανέφερε ότι περίπου 20 άτομα εμμένουν να είναι ανεμβολίαστοι ενώ κάποιοι γύρισαν με πιστοποιητικό νόσησης. Λήγουν επίσης επικουρικών συμβάσεις τέλος Μαρτίου ενώ δεν έγιναν ακόμη προσλήψεις.

Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Ο Κώστας Στεργίου επισήμανε ότι “η πολιτική αυτή οδηγεί στην ερήμωση των νοσοκομείων και είναι εγκληματική”. Τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα σε χειρότερη μορφή. Ζήτησε ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και κάλεσε όλους να δώσουν το στίγμα τους αγωνιστικά.

Τέλος ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Γιώργος Ρούσσας, υποστήριξε ότι “τα μέτρα για την πανδημία δεν απέδωσαν, χάνονται ζωές καθημερινά”. Επισήμανε ότι “πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας και ότι ο λαός συνεχίζει να υποφέρει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος