Βόλος: Πλούσιες εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς», που ξεκίνησε τον Ιούλη στην Μαγνησία με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις γειτονιές του Βόλου και τα χωριά της Μαγνησίας φτάνει στο τέλος του με τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θοδ. Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη της ΚΝΕ Ιωάννης Μπράτσος και Εύη Ξεκαλάκη, κάλεσαν τους νέους και τις νέες που μαζί τους συναντηθήκαμε στους αγώνες στο εργατικό αλλά και στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα να συμμετέχουν. “Όλοι, που μπορεί σήμερα να διστάζουν αλλά έχουν κάθε συμφέρον να ακούσουν, να μάθουν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για μια νέα, καλύτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ του καπιταλισμού που σαπίζει και του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού

Ειδικά φέτος, που το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να έρθει σε επαφή η νεολαία με αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός.
Ο αντικομμουνιστικός οχετός, η παραχάραξη της Ιστορίας, η θεωρία των «δύο άκρων, κομμουνισμού – φασισμού», δείχνουν πως ακόμα και σήμερα οι αστοί, τα επιτελεία και οι ενώσεις τους τρέμουν μπροστά στην προοπτική της πάλης για τη σοσιαλιστική κοινωνία, Η υπεράσπιση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, η ανάδειξη των επιτευγμάτων του δεν σημαίνει ότι «κλείνουμε τα μάτια» στα λάθη, στις μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις στην πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που οδήγησαν στην ανατροπή και το μεγάλο – έστω προσωρινά – πισωγύρισμα. Οι αιτίες που γεννούν την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού είναι εδώ
Να αποτελέσει το Φεστιβάλ «βήμα» για να γνωρίσει η νεολαία ότι το σύστημα που ζούμε σήμερα δεν είναι ούτε αιώνιο ούτε ανίκητο. Οτι υπήρξε πραγματικά μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με τους λαούς να παράγουν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Τα τεράστια επιτεύγματα εκείνης της περιόδου στην ΕΣΣΔ δείχνουν πως με τις σύγχρονες δυνατότητες του 2017 θα μπορούσαν να ζήσουν σήμερα ο λαός και η νεολαία αν έφευγαν από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, το κέρδος ως κίνητρο της παραγωγής.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Άρπα Κόλα», συναυλία με την Κατερίνα Θεοχάρη, Stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και στο Μαθητικό στέκι Μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα «Να μην πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκαιο», παραδοσιακό γλέντι – μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα. Επίσης θα υπάρχει Στέκι Δημοτικού – Γυμνασίου με περιήγηση στους χώρους του φεστιβάλ, επιδαπέδιο παιχνίδι για τον πόλεμο, παιχνίδι «Οι Νερουλάδες», παιδότοπος κ.α.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μ. Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα σε τραγιούδια της ΕΣΣΔ, στις 21.45 ομιλία από τον Θοδ. Χιώνη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μεγάλη συναυλία με την Γιώτα Νέγκα και στο μαθητικό στέκι παρουσίαση εργασίας μαθητών για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΣΣΔ. Μετά το έλος της συναυλίας στη λαϊκή σκηνή θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Στο χώρο φεστιβάλ θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής κι έκθεση φωτογραφιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος