Βόλος: Παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του “Μαζί”

Με στόχο την είσοδο στη Βουλή και με μία εναλλακτική πρόταση-απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που “έχει εξαθλιώσει τους πολίτες”, συμμαχούν, διατηρώντας όμως την αυτονομία τους,  κόμματα και πολιτικές κινήσεις υπό τον τίτλο “Μαζί, αριστεροί, οικολόγοι, σοσιαλιστές, δημοκράτες”.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, παρουσίασαν τις βασικές τους θέσεις, οι Θράσος Φωτεινός της Πράσινης Αριστεράς, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και Σταύρος Καράμπελας της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου.

Επιπλέον ο Παντελής Μαστρογιάννης μέλος της διοικούσας επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς και της Οργανωτικής Επιτροπής του “Μαζί”, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Μαγνησίας. Αυτά είναι όπως ανέφερε η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού, η ανυπαρξία συνδυασμένων μεταφορών, ο “τυφλός περιφερειακός”, η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας που αργοπορεί και η μη αξιοποίηση του Πηλίου και της Όθρυος.

Ο Θράσος Φωτεινός, επισήμανε ότι η συμμαχία αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει ελπίδα στους πολίτες και να επιλύσει προβλήματα μιας σύγχρονης κοινωνίας που το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να πράξει. “Ο νέος αιώνας απαιτεί νέα πολιτικά προτάγματα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κοινωνίας. Το υπάρχων πολιτικό σύστημα πεθαίνει” τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι στις υποσχέσεις και στα “θα”, το “Μαζί” απαντά με θέσεις και καλεί όλους να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των θέσεών του”.

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επέκρινε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για φιλελεύθερη αποδόμηση της κοινωνίας, τηνς οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και για μια ζοφερή πραγματικότητα με την κοινωνία να εξαθλιώνεται καθημερινά. “Απέναντι σε αυτό υπάρχει εναλλακτική απάντηση με ρεαλιστικές θέσεις που απαντούν στα προβλήματα των πολιτών”, τόνισε.

Τέλος ο Σταύρος Καράμπελας τόνισε ότι το “Μαζί” έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών, αυτών που έχουν παραιτηθεί και ίσως δεν πάνε να ψηφίσουν. Επιπλέον τόνισε ότι τους προσφέρεται μία λύση ψήφου που δεν είναι τιμωρητική ούτε καταδικαστική απέναντι στη Ν.Δ. ή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ουσιαστική απάντηση στα προβλήματά τους.

Εκτίμησαν τέλος ότι είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν την έκπληξη αυτών των εκλογών και να εισέλθουν στη Βουλή καθώς η συμμαχία τους τίθεται σε γερές βάσεις με στόχο να μείνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος