Βόλος: Παρέμβαση Μαραβέγια για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Διευκρινίσεις για τις μοριοδοτήσεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑμεΑ ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαραβέγιας με ερώτησή που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται αναφορές εκπαιδευτικών µε αναπηρίες από τη Μαγνησία, σύμφωνα με τους οποίους δημιουργούνται προβλήματα µε τον ισχύοντα τρόπο επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑµεΑ που καλούνται να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες δύσκολα προσβάσιμες από τους ίδιους. Συγκεκριμένα, λόγω της άρσης πρόταξης ΑµεΑ (π.χ. µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) έγιναν κατά την σχολική χρονιά 2021-2022 τοποθετήσεις αναπληρωτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε περιοχές απομακρυσμένες, τόσο από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους όσο και από δομές υγείας – αποκατάστασης όπου λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα.

Επειδή στην έκθεση της Εθνικής Αρχής Προσβασιµότητας που εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν φαίνεται να έχει θιγεί το συγκεκριμένο  θέμα από φορείς συλλογικής εκπροσώπησης των ΑµεΑ, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν εάν:

  1. Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναφοράς της πρόταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑµεΑ κατά την επιλογή σχολικής μονάδας εντός του νομού συμφερόντων τους και πόσες τέτοιες περιπτώσεις – αιτήματα εκπαιδευτικών ΑµεΑ αντιμετώπισε το υπουργείο Παιδείας την χρονική περίοδο 2021 – 2022
  2. Εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών, πάντοτε σε συνεργασία µε το ΑΣΕΠ, την αύξηση των µοριοδοτήσεων εκπαιδευτικών ΑµεΑ για όλους τους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού δημόσιων σχολείων (τακτικού και έκτακτου)
  3. Πώς αξιολογεί η Εθνική Αρχή Προσβασιµότητας τα θέματα πρόσθετης µοριοδότησης της αναπηρίας στους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ και επαναφοράς της πρόταξης στην τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑµεΑ από το υπουργείο Παιδείας
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος