Βόλος: Παιδιά από 9-12 ετών χορεύουνε και κολυμπάνε

Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης και 4η συνάντηση Παιδικών Ομάδων Παραδοσιακών Χορών, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά στις 27 και 28 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο Βόλου οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης για 25η χρονιά. Είναι αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας και γίνονται με την έγκριση της Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες απευθύνονται σε αθλητές και αθλήτριες κολύμβησης από 9 έως 12 ετών, με τις επιδόσεις που επιτυγχάνονται στους αγώνες αυτούς να προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της Ομοσπονδίας.

Στις 28 Μαΐου 2023 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης στην περιοχή Χρυσοχοΐδη στο Βόλο η 4η Συνάντηση παιδικών ομάδων παραδοσιακών χορών. 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της χώρας μας ενώ η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής συμβάλλοντας παράλληλα στην προβολή και διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας, ιδιαίτερα στα παιδιά. Στην εκδήλωση η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» Αγίας Αικατερίνης.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος