Βόλος – Π. Μαλινδρέτος: Κάνουμε εφημερίες με ελάχιστο προσωπικό – Χρειάζεται υποστήριξη

Σταθερός παραμένει τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid19 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ειδικότερα σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς, εκ των οποίων οι 5 σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Covid.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, Παύλος Μαλινδρέτος ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένουν περισσότερες εισαγωγές με την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Ο και το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον ο κ. Μαλινδρέτος επέκρινε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για δηλώσεις διοικητικού στελέχους που -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- ανέφερε δημόσια ότι σε άλλα νοσοκομεία, με τον ίδιο σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν περισσότερες εφημερίες. “Εδώ πρόκειται για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων εάν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο και πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και η επιθεώρηση εργασίας… Κάνουμε όσες εφημερίες μας αναλογούν και με ελάχιστο προσωπικό.  Είναι τουλάχιστον άκομψο ένας διοικητής ή υποδιοικητής ή διοικητικός να γυρνάει δημόσια και να αναφέρεται και να λέει ότι σε άλλα νοσοκομεία κάνουν περισσότερες εφημερίες”. Τέλος ανέφερε ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με τους ιδιώτες γιατρούς που συμβάλλουν στο να γίνουν οι εφημερίες, κάτι που θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση.

Ο Π. Μαλινδρέτος πρόσθεσε:  “Εμείς το είπαμε, όλοι οι ενήλικες εμβολιάζονται στον πρώην ΙΚΑ, γιατί να μην πάνε εκεί και τα παιδιά; … Ο κόσμος εμβολιάζει τα παιδιά του και έχει πολλά ραντεβού στο Νοσοκομείο, 160 την ημέρα και όλα κλεισμένα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν 5η ΥΠΕ και διοικητής Νοσοκομείου είναι ότι πρέπει να υποστηριχθούν από προσωπικό. Η Α’θμια φροντίδα υγείας να αναλάβει τον εμβολιασμό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος