Βόλος: Όλοι πλην της δημοτικής αρχής στην συζήτηση για τα προβλήματα των Παλαιών

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το  τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πολλαπλασιασμός των μπαρ που λειτουργούν στην συνοικία των Παλαιών του Βόλου, μια κατάσταση που έχει ξεφύγει και που σχεδόν καθημερινά υπάρχουν συλλήψεις για ηχορύπανση και που οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν πλέον χάσει την ησυχία τους και το ύπνο τους.

Οι δε καταστηματάρχες – γενικό εμπόριο, αγροτικά εφόδια, καταστήματα σιδηρικών, κ.α βλέπουν την μετατροπή της περιοχής σε χώρο ξενυχτιού, χάνοντας τον μέχρι πρότινος χαρακτήρα παραδοσιακού εμπορίου. Με αφορμή αυτή την κατάσταση σήμερα ο Σύλλογος Παλιού Λιμεναρχείου και Παλαιών συγκάλεσε ανοικτή συγκέντρωση- συζήτηση στην πλατεία των Παλαιών στην οποία συμμετείχαν βουλευτές, φορείς, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, πλην αυτών της δημοτικής αρχής.

Στην συγκέντρωση το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλος , Κατερίνα Παπανάτσιου και η τ. υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ εκπροσωπήθηκαν οι κ.κ. Μπουκώρος, Μακρή , Μαραβέγιας και Λιούπης. Συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου -εκτός της δημοτικής αρχής του Βόλου- όπως οι κ.κ. Αποστολάκης, Ακρίβος, Τσιμπανάκος , Ριζόπουλος. Επίσης μετείχαν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι κ.κ. Γαργάλας και Λαμπρινίδης.  Απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου εκτός από αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Βόλος: Όλοι πλην της δημοτικής αρχής στην συζήτηση για τα προβλήματα των Παλαιών

Μουσικές σε εκκωφαντικά ντεσιμπέλ, ηχεία που είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους,  σταντ σε όλη την πλατεία και εκτός ορίων αυτής , συνθέτουν το σκηνικό της ζωής εκατοντάδων ανθρώπων της γειτονιάς.

“Είναι σαφές ότι καμιά πόλη δεν ανήκει σε κανέναν συγκεκριμένα αλλά ανήκει σε όλους τους πολίτες της. Και από αυτή τη σκοπιά κανένας δεν θα έπρεπε να επιβληθεί σε κάποιον άλλο διά της βίας. Βία είναι όμως να μην μπορεί κάποιος να κοιμηθεί για νύκτες ολόκληρες. Βία είναι να πηγαίνει στην εργασία του ξάγρυπνος και ταλαιπωρημένος. Βία είναι να μην μπορεί να δουλέψει το μαγαζί του γιατί το γειτονικό μαγαζί έχει στη διαπασών τη μουσική. Βία είναι να καταλαμβάνονται δημόσιοι χώροι με τραπέζια και σταντ και να μην μπορεί κάποιος να περάσει . Βία είναι στις 03.00 και στις 04.00 το πρωί να υπάρχουν φωνές και φασαρίες, σκουπίδια και ακαθαρσίες σε όλη την περιοχή από αυτούς που φεύγουν από τα “μπαράκια” εκείνη την ώρα. Αυτό που ζητάμε δεν είναι κάτι παράλογο, αλλά απλά το αυτονόητο. Να λειτουργήσουν όλα τα καταστήματα αλλά με βάση τους κανόνες λειτουργίας. Με βάση αυτό το σκεπτικό έχουμε ήδη κάνει παρεμβάσεις σε διάφορους φορείς αλλά θα κάνουμε και σε άλλους το επόμενο διάστημα μέχρι να τηρηθούν οι κανονισμοί”, τονίστηκε από τους κατοίκους.

Βόλος: Όλοι πλην της δημοτικής αρχής στην συζήτηση για τα προβλήματα των Παλαιών

Για να τηρηθούν οι κανόνες και να πάψει η περιοχή να είναι “Φαληράκι” οφείλουν όλες οι αρχές να τηρήσουν το ρόλο τους:
α. Η αστυνομία να κάνει συνεχείς ελέγχους για παραβίαση των ορίων έντασης της μουσικής. Κάτι που από τους μέχρι τώρα ελέγχους συμβαίνει συνεχώς.
β. Ο δήμος και η δημοτική αστυνομία να ελέγχει καθημερινά αν τηρούνται οι άδειες που έχουν τα καταστήματα για το όριο που αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους. Δεν είναι σωστό να καταλαμβάνεται όλη η πλατεία.
γ. Η εισαγγελία να εφαρμόσει τις αρμοδιότητές της
δ. Η πολεοδομία να κάνει ελέγχους για να δει αν υπάρχουν παράνομες κατασκευές σε δημόσιους χώρους.
ε. Τέλος, ο δήμος να ελέγξει αν τηρούνται οι άδειες που δίνει, για επέκταση της μουσικής, για τα τραπεζοκαθίσματα κ.α. κι δεν τηρούνται να τις ανακαλέσει.

Βόλος: Όλοι πλην της δημοτικής αρχής στην συζήτηση για τα προβλήματα των Παλαιών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος