Βόλος: Οι “Ενεργοί Πολίτες” ζητούν απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη να σταματήσει την ηθική κατάπτωση του Βόλου

Επιστολή προς τον Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλαν οι “Ενεργοί Πολίτες” Βόλου, με αφορμή την έλευση του Πατριάρχη στο Βόλο, προσκεκλημένος του Δήμου Βόλου.

Οι “Ενεργοί Πολίτες” στην επιστολή τους μεταξύ άλλων ενημερώνουν τον Πατριάρχη για τα ήθη και τις συμπεριφορές του Δημάρχου Βόλου καθώς και για την άποψή τους ότι Βόλος έχεις μετατραπεί σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών και παράλληλα τον καλούν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν “εφόσονδεν συμφωνείται με αυτές τις συμπεριφορές θα παρακαλούσαμε θερμά να στηρίξετε κάθε ενεργό πολίτη του Βόλου που παλεύει για το περιβάλλον και για τα ήθη του ανθρώπου εν γένει με την απουσία σας και την αποχή σας από κάθε τι που σχετίζεται με τέτοια φαινόμενα. Η επιστολή μας προς εσάς είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλαχθούν τα ήθη στον τόπο μας και να υπάρξει αναστοχασμός και αυτοκριτική σε ανοίκειες συμπεριφορές που έχουν γίνει ο κανόνας στον Βόλο. Αν δοθεί συγχωροχάρτι σε τέτοια κρούσματα, η ηθική κατάπτωση είναι σίγουρη για τα επόμενα χρόνια”.

Ολόκληρη η επιστολή

Πολυσέβαστε Οικουμενικέ Πατριάρχη,

γνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσφορά σας προς τον Ελληνισμό και παράλληλα εκτιμούμε τις προσπάθειές σας για τη διαφύλαξη βασικών ηθικών αξιών του ανθρώπου, όπως είναι ο σεβασμός και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Έχοντας λάβει γνώση ότι θα μεταβείτε στην πόλη του Βόλου τις προσεχείς ημέρες του Ιουνίου προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο Βόλου, θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα για τα οποία πιθανώς να μην έχετε γνώση. Η πόλη μας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία η οποία παράγει επικίνδυνους και καρκινογόνους ρύπους. Η Δημοτική Αρχή Βόλου συναινεί σε αυτήν την επικίνδυνη διαδικασία νίπτοντας τα χέρια της και κυρίως ετοιμάζοντας ένα εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια των πολιτών του Βόλου και θα τα «σερβίρει» στην τσιμεντοβιομηχανία. Και σα να μην έφτανε αυτό η Δημοτική Αρχή Βόλου συνεργάζεται και απεργάζεται τη δημιουργία μονάδας υγροποιη­μένου αερίου (L.N.G.) στον κλειστό και ευαίσθητο οικολογικά κόλπο του Παγασητικού. Όλα αυτά γίνονται παρά τη θέληση των πολλών, όπως έχουν δείξει διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και άτυπα δημοψηφίσματα που διενεργή­θηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων και αδιαφορία του Δήμου Πέρα όμως αυτά τα σοβαρά προβλήματα του Βόλου ως Ενεργοί Πολίτες και γνώστες της ευαισθησίας σας στα χρηστά ήθη, αναρωτιόμαστε αν γνωρίζετε το ήθος του ανθρώπου με τον οποίο θα συνεργήσετε. Αν δεν το γνωρίζετε, σας στέλνουμε χωρίς καμία δική μας κρίση και χαρακτηρισμό τους παρακάτω συνδέσμους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και αποτελούν ένα μικρό μέρος από την  ποικιλία της συμπεριφοράς του προς τους πολίτες και γενικά στους ανθρώπους. Αν δεν συμφωνείτε με αυτές τις συμπεριφορές θα παρακαλούσαμε θερμά να στηρίξετε κάθε ενεργό πολίτη του Βόλου που παλεύει για το περιβάλλον και για τα ήθη του ανθρώπου εν γένει με την απουσία σας και την αποχή σας από κάθε τι που σχετίζεται με τέτοια φαινόμενα. Η επιστολή μας προς εσάς είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλαχθούν τα ήθη στον τόπο μας και να υπάρξει αναστοχασμός και αυτοκριτική σε ανοίκειες συμπεριφορές που έχουν γίνει ο κανόνας στον Βόλο. Αν δοθεί συγχωροχάρτι σε τέτοια κρούσματα, η ηθική κατάπτωση είναι σίγουρη για τα επόμενα χρόνια”.

Για τους Ενεργούς Πολίτες Βόλου

Γιάννης Κάιρας

Δημήτρης Καννελής

Ιφιγένεια Ηλιοπούλου

Μάρκος Βαξεβανόπουλος

Στέλιος Λημνιός

Φαίη Τζανετουλάκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος