Βόλος: Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο με εγκατάλειψη- “Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα άνθρωπο” ισχυρίστηκε ο οδηγός

Αυτοκίνητο παρέσυρε 50χρονο ποδηλάτη, στην οδό Λαρίσης στο Βόλο, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε τον οδηγό του αυτοκινήτου, που εγκατέλειψε αβοήθητο τον άτυχο ποδηλάτη.

Τον ισχυρισμό πως δεν κατάλαβε καν, ότι χτύπησε άνθρωπο, προέβαλε στους αστυνομικούς ο 54χρονος οδηγός του ΙΧΕ αυτοκινήτου που σήμερα (8-5-2021) το πρωί, παρέσυρε 50χρονο ποδηλάτη, τον τραυμάτισε θανάσιμα και εν συνεχεία εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος για να συλληφθεί μία περίπου ώρα αργότερα (12:25).

Το δυστύχημα συνέβη στις 11:15 το πρωί, στον συνδετικό παράδρομο της λεωφόρου Λαρίσης με τον περιφερειακό και στην κατεύθυνση προς Βόλο. Εκατό περίπου μέτρα μετά την είσοδο του παραδρόμου, το ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, δάσκαλος στο επάγγελμα, έπεσε πάνω στο ποδήλατο που οδηγούσε ο 50χρονος Δημήτρης Παπαχρήστου, λογιστής του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η Δήμητρα”, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά.

Ο 54χρονος δεν σταμάτησε στο σημείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, συνέχισε την πορεία του προς Βόλο και σε 500 περίπου μέτρα, σταμάτησε το αυτοκίνητο, κατέβηκε από αυτό και έλεγξε τις ζημιές που είχε υποστεί. Αυτόπτης μάρτυρας, ωστόσο, κατάλαβε ότι ο 54χρονος είχε εμπλοκή στο τροχαίο, σημείωσε τον αριθμό της πινακίδας και ενημέρωσε την Τροχαία.

Όταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί του, τους είπε ότι βρισκόταν σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε κοντινή απόσταση, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν αντιλήφθηκε καν, ότι είχε χτυπήσει άνθρωπο.

Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ήταν και παρέα γυναικών που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως, όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, ο άτυχος 54χρονος, πατέρας ανήλικων παιδιών, είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, συνελήφθη και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Ρεπορτάζ: Φ. Παύλου, Ε. Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος