Βόλος: Να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Επαγγελματιών Τσαγκαράδας με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Μεταφορών και Υποδομών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και η οποία κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, ζητά την ενίσχυση των επιχειρήσεων του πληγέντος Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου από τις πλημμύρες «Daniel» και «Elias» ,

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι το δίκτυο όδευσης έχει καταστραφεί, οι παραλίες έχουν διαβρωθεί και η τουριστική περίοδος διακόπηκε βίαια.

Προκειμένου να αποτρέψουμε το χειρότερο, που είναι το σταδιακό κλείσιμο των επιχειρήσεων στο Δήμο μας λόγω μη βιωσιμότητάς τους, ζητούμε τα εξής: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων και πολιτών.

Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, και των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Ταυτόχρονα μελετημένο εκσυγχρονισμό των σχετικών υποδομών. Είναι σημαντικό να μην έχουμε απώλειες μονίμων κατοίκων τον επερχόμενο χειμώνα, να προσπαθήσουμε κάποιοι από εμάς να λειτουργήσουμε εντός του χειμώνα 2023-2024 και φυσικά να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας όσο το δυνατό πιο άμεσα, για την επερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Αποζημιώσεις για τα διαφυγόντα έσοδα μέσω ενός ρεαλιστικού και αξιοκρατικού οικονομικού μοντέλου για όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.
-Απαλλαγή από το φόρο επιτηδεύματος και αναστολή πληρωμής δόσεων ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.
-Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών για ένα έτος
-Απαλλαγή καταβολής ενοικίων του έτους 2024 για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν κοινόχρηστους χώρους
-Απαλλαγή από το φόρο παρεπιδημούντων για το διάστημα 09/23-07/24
-Απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης για το διάστημα 09/23-09/24
-Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και πάγωμα / αναστολή πληρωμών δανείων για ένα έτος
-Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων
-Οικιακό ρεύμα αντί επαγγελματικό για ένα έτος
-Θέση των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης σε αναστολή για τουλάχιστον έξι μήνες (κατόπιν βούλησης του εργοδότη) και ένταξη των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις στο εποχικό επίδομα ή στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα και όχι με 100, καθώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν για λόγους ανωτέρας βίας.
-Δράσεις για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με παράδειγμα το North Evia Pass και δημιουργία στοχευμένης προωθητικής ενέργειας του Υπουργείου Τουρισμού / ΕΟΤ με αποκλειστική προβολή του Ανατολικού Πηλίου
-Κίνητρα για μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας του Αεροδρόμιου Αγχιάλου.
-Αποκατάσταση του δικτύου μονοπατιών και καλντεριμιών καθώς αποτελούν το κεντρικό κορμό του φυσιολατρικού τουριστικού προϊόντος του ανατολικού Πηλίου.
-Να χρηματοδοτηθεί και να εκπονηθεί μαζί με την τοπική κοινωνία στρατηγικός σχεδιασμός για την περιοχή όλου του Πηλίου.

Οι συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών πρέπει να αξιοποιηθούν για την αναδιαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μας. Ένα προϊόν με άξονα την επαφή του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τα προϊόντα που αυτό του προσφέρει, το οποίο χτίστηκε με αγώνα πολλών ετών από τους επαγγελματίες του Πηλίου και πλέον έχει πληγεί καθολικά.

Οφείλουμε να αποχαιρετήσουμε τα επιλεκτικά και άσκοπα μέτρα και να ενισχύσουμε συνολικά και με σχεδιασμό το τουριστικό προφίλ της περιοχής και κατ’ επέκταση τις επενδύσεις σε υποδομές. Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές και τις πρωτοβουλίες των επαγγελματιών τουρισμού, ώστε να επέλθει μία αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.
Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα καθοδηγήσει τις μελλοντικές επενδύσεις στην περιοχή και θα καταστήσει το Ανατολικό Πήλιο ελκυστικό προορισμό για ποιοτικό τουρισμό δώδεκα μήνες το έτος και σε βάθος χρόνου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος