Βόλος: Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ζήτησαν οι διαμαρτυρόμενοι φορείς και πολίτες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η υποστελέχωση  του ΕΣΥ ήταν στο επίκεντρο της σημερινής διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των εκπροσώπων φορέων, συνδικάτων, συλλόγων, σωματείων και πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Βόλος: Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ζήτησαν οι διαμαρτυρόμενοι φορείς και πολίτες

Η Δέσποινα Ευαγγελινού γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας υποστήριξε ότι “στόχος μας να αναδείξουμε τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποκαλύφθηκε όλη αυτή η «γύμνια». Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αδιανόητο να αγωνιούν για το αν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Θα φοβούνται να αρρωστήσουν γιατί δεν θα ξέρουν αν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν εξετάσεις που δυστυχώς σήμερα δεν καλύπτονται… Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων”.

Ο πρόεδρος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας,  Γιάννης Γατής είπε:  “Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις για να μπορέσουν τα Κέντρα Υγείας να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους κατοίκους. Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή. Το ΕΣΥ τους έχει ανάγκη”.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου Ντίνος Μηνδρινός, τόνισε ότι  “Ακούμε για προσλήψεις, αλλά δεν τις βλέπουμε. Η υποστελέχωση φθάνει το 53% στο μόνιμο προσωπικό. Σε 15 μέρες λήγουν οι συμβάσεις για 6 εργαζόμενους στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συναδέλφους. Η κυβέρνηση έχει απειλήσει με απόλυσή τους στις 31 Μαρτίου. Θέλουμε να γυρίσουν οι εργαζόμενοι με δυο rapid tests την εβδομάδα, όπως γίνεται σε όλο τον δημόσιο τομέα. Πριν δυο χρόνια βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες, αλλά αυτή τη στιγμή ένα μέρος αυτών των ηρώων απειλείται με απόλυση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος