Μήνυση κατά του προέδρου τη ΔΕΥΑΜΒ Απόστολου Γαλάτη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, για απιστία στην υπηρεσία,κατέθεσε ο πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλης. Ο κ. Κουτσιφέλης είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης του Δ.Σ. για ακύρωση διαγωνισμού για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου του Βιολογικού, με ζημιά για την επιχείρηση, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Το θέμα ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα “Θεσσαλία”.
Ο κ. Κουτσιφέλης αναφέρει “ως εξωφρενικό περιστατικό και γεγονός πως όταν αρχικά έγινε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών εμφανίστηκαν στις ΕΕΛ εκπρόσωποι των εταιρειών εμπορίας αντλιών, συνοδευόμενοι από παράγοντες της διοίκησης. Η πρώτη εταιρεία είχε πάρει τεύχη αλλά δεν κατέθεσε προσφορά και η δεύτερη ζήτησε και έλαβε στοιχεία του αντλιοστασίου διάθεσης για να κάνει μελέτη. Μάλιστα επανήλθε ο εκπρόσωπος της στις ΕΕΛ, μετά από επίσκεψη κλιμακίου της Διοίκησης συνοδευόμενου από υπηρεσιακό παράγοντα, στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στις 6 Απριλίου 2016”. Επίσης αναφέρεται ότι ο κ. Κουτσιφέλης ρώτησε τον σύμβουλο της διοίκησης που συνόδευε τον εκπρόσωπο της μίας εταιρείας, αν ε΄ναι λογικό να πραγματοποιεί μελέτη προμηθευτές, δεδομένου ότι στην “μελέτη” του, θα λάβει υπόψη του την πώληση προϊόντων και όχι τις ανάγκες της υπηρεσίας. Απάντηση δεν έλαβα” κατέθεσε ο κ. Κουτσιφέλης στη δικαιοσύνη.
Νάνσυ Καπούλα: ΟΧΙ πειραματισμοί με το Βιολογικό
Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα επισήμανε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ “πειραματίζεται” με τη λειτουργία του Βιολογικού, κάτι που δεν επιτρέπεται για ένα τόσο σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος έργου. Υπενθύμισε την πιλοτική εφαρμογή με τους μικροοργανισμούς για τη μείωση της λυματολάσπης και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο σύστημα, μία πρωτοβουλία που ποτέ δεν ήλθε προς συζήτηση και έγκριση από το Δ.Σ. της επιχείρησης. “Δεν αποτελεί πολιτική απόφαση το πως θα λειτουργήσει ο Βιολογικός. Απαιτείται συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών με τεχνικούς συμβούλους για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο βιολογικό με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος