Βόλος: Με συναυλία μουσικής δωματίου πέφτει η αυλαία του φετινού «Χειμωνανθού»

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2026, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Με μια συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί, τσέλο και πιάνο ολοκληρώνεται το Σάββατο 28 Μαρτίου ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων του «Χειμωνανθού» στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Η συναυλία, με τίτλο «Αναζητώντας τις Ρίζες», θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στη σκηνή θα βρεθούν ο Νίκος Μάνδυλας στο βιολί, κορυφαίος Α΄ στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Χριστόφορος Μιρόσνικοφ στο τσέλο και η Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Joseph Haydn, Astor Piazzolla και Antonin Dvorak, φωτίζοντας τις επιρροές της παραδοσιακής μουσικής πάνω στη λόγια δημιουργία.

Βόλος: Με συναυλία μουσικής δωματίου πέφτει η αυλαία του φετινού «Χειμωνανθού»

Η τελευταία αυτή συναυλία του φετινού «Χειμωνανθού» φέρνει στο προσκήνιο τρεις καταξιωμένους μουσικούς, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Νίκος Μάνδυλας έχει μακρά πορεία ως σολίστ και μουσικός δωματίου, με διακρίσεις και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, ενώ από το 2003 είναι κορυφαίος Α΄ στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Ο Χριστόφορος Μιρόσνικοφ έχει εμφανιστεί σε κορυφαίες ευρωπαϊκές αίθουσες και έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Η Πόπη Μαλαπάνη έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, με εμφανίσεις σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, αλλά και με ενεργό παρουσία σε μουσικούς και πολιτιστικούς θεσμούς.

Βόλος: Με συναυλία μουσικής δωματίου πέφτει η αυλαία του φετινού «Χειμωνανθού»

Ο φετινός κύκλος δεν κλείνει μόνο με τη συναυλία του Σαββάτου. Το επόμενο ραντεβού δίνεται στις 18 και 19 Απριλίου 2026, όταν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο εργαστήριο του «Χειμωνανθού», με τον Κώστα Χάρδα.

Το εργαστήριο, με τίτλο «Εργαστήριο πιάνου και μουσικής δωματίου: Για μια δημιουργική σχέση με τη μουσική ερμηνεία», εστιάζει στη σύνδεση της αναλυτικής προσέγγισης της παρτιτούρας με τις ερμηνευτικές αποφάσεις του μουσικού. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η αρμονία, η υφή, ο ρυθμός και η μουσική μορφή, με στόχο την κατανόηση της εκφραστικής και δομικής εξέλιξης κάθε έργου.

Βόλος: Με συναυλία μουσικής δωματίου πέφτει η αυλαία του φετινού «Χειμωνανθού»

Η συμμετοχή στο εργαστήριο θα είναι επίσης ελεύθερη, με απαραίτητη όμως δήλωση συμμετοχής, είτε για ενεργή παρουσία είτε ως ακροατής, στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος