Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου Πνευμονολογίας

Με την εμπειρία και τις μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έπεσε η αυλαία του Ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου Ημέρες Πνευμονολογίας, στο Βόλο που ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε Κυριακή μεσημέρι 17 Οκτωβρίου.

Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου ΠνευμονολογίαςΟι συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών που νόσησαν κορονοϊό, οι βιωμένες εμπειρίες ενός άγνωστου ιού γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, το στίγμα και οι εύλογες ανησυχίες, οι θάνατοι και η ραγδαία εξάπλωση, οι αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των τεσσάρων, πολύ σπουδαίων ημερών. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, η ψυχή του συνεδρίου Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ευχήθηκε την επόμενη χρονιά του συνεδρίου, ο κορονοϊός να μην είναι το αιτούμενο, αλλά το παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι έχουμε ακόμα να διανύσουμε κάποιους μήνες, οι οποίοι απαιτούν προσοχή. Επανέλαβε την ανάγκη να εμβολιαστεί η μέση ηλικία, η οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται ως η πλέον ευάλωτη.

Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου Πνευμονολογίας Σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία της έρευνας που έγινε στην Πνευμονολογία το τελευταίο έτος, στις εξελίξεις με τα συστήματα υψηλής ροής οξυγόνου (high-flow), που προστέθηκαν στην φαρέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς και στη διάλεξη με την οποία έκλεισε η αυλαία του συνεδρίου, από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ-  σκηνοθέτη- συγγραφέα Θωμά Σίδερη, ο οποίος αναφέρθηκε στα λοιμώδη νοσήματα,  στο ιατρικό πιστοποιητικό και στην ταυτότητα του υγιούς τα τελευταία 170 χρόνια. Από την χολέρα της Σύρου (1850)- στην πανδημία Covid (2020).

Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου ΠνευμονολογίαςΟ Θωμάς Σίδερης στην μεστή και περιεκτική νοημάτων διάλεξή του παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του ιατρικού πιστοποιητικού, μέσα από στοιχεία που συνέλεξε ως αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε. Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου Πνευμονολογίας

Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου ΠνευμονολογίαςΑν και το θέμα του κορονοϊού είχε εξέχουσα θέση στο τετραήμερο του συνεδρίου, δεν έλειψαν οι ιατρικές ανακοινώσεις, οι αναφορές και η ανάδειξη των χρόνιων ασθενειών και των ασθενών, οι οποίοι χρίζουν της προσοχής και της φροντίδας ιατρικού προσωπικού και συστήματος υγείας. Ο κ. Σ. Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους τους Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Ίνωση, έδωσε όλο το περίγραμμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως ασθενείς, τονίζοντας ότι έχουν δικαίωμα στην φροντίδα, την ενημέρωση και την ψυχολογική υποστήριξη.

Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου ΠνευμονολογίαςΤέλος, με την ολοκλήρωση παρουσιάστηκαν κείμενα και έργα ζωγραφικής από τον Γ. Λαμπρόπουλο, απονεμήθηκαν έπαινοι και η τελευταία ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με μουσική την οποία επιμελήθηκε ο φοιτητής ιατρικής Θοδωρής Ρεπανάς.
Βόλος: Με κατάθεση μαρτυριών της Covid εποχής έπεσε η αυλαία του Συνεδρίου Πνευμονολογίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος