Βόλος: Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για τρίτη συνεχή φορά  

Για το σχολικό έτος 2021-2022, το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή σε όλη την Ελλάδα και στις πόλεις: Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 10 έως και 14 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα  Μαγνησίας (Βόλος) το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 εξ αποστάσεως.

Το Φεστιβάλ στο Βόλο διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ)  Θεσσαλίας με την επιμέλεια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86 Πληροφορικής Δρ Αλέξανδρου Καπανιάρη και της Οργανωτικής Επιτροπής. Εξαιρετικά σημαντική είναι η στήριξη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το  Φεστιβάλ έχει, και για το σχολικό έτος 2021-2022, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/120197/Δ2/24-9-21), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν εξ αποστάσεως (μέσω webex) έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν: στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των Δημοτικών και Γυμνασίων και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, κάποια από τα έργα ήταν δυνατό να συμπεριληφθούν εφόσον δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Τα σχολεία από την Μαγνησία που συμμετέχουν από τη Μαγνησία είναι: α) Δημοτικά Σχολεία: 11 Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΟΛΟΥ, 2 Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 18o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας “Παναγιώτης Κατσιρέλος”, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, β) Γυμνάσια: 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, 3ο Γυμνάσιο Ν Ιωνίας Βόλου, 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, γ) Λύκεια: 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, δ) ΕΠΑΛ: 1o ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ.

Την Παρασκευή 13/5/21  για μια ώρα (11:00-12:00) θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης των σχολείων με όλες τις πόλεις που διοργανώνουν Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παρουσιάσεις από όλη την Ελλάδα. Για τον κόμβο του Βόλου Θα παρουσιάσει σχετική εργασία το 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου – με το έργο «RoboDrone22».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος