Βόλος: Κλείνει το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Ν. Ιωνίας- Έντονες αντιδράσεις

Η Ελληνική Ταχυδρομική Εταιρεία της χώρας μας, όπως την γνωρίζαμε, τα γνωστά ΕΛΤΑ, αναδιαρθρώνονται και στο πλαίσιο αυτό κλείνουν 25 υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα. Ένα εξ αυτών είναι εκείνο της Ν. Ιωνίας Βόλου, είδηση που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και έντονες διαμαρτυρίες.

Στο νέο business plan των ΕΛΤΑ το υποκατάστημα της Ν. Ιωνίας δεν περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τη δημοσίευση στη “Διαύγεια” της σχετικής απόφασης στις 3 Ιουλίου, ενώ μέχρι τις 10 Ιουλίου σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας θα τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις αναστολής της λειτουργίας.

Η είδηση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για το υποκατάστημα την Ν. Ιωνίας, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2020 το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία λειτουργούσε μόνο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, απόφαση που είχε στοιχίσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που λόγω της συρρίκνωσης δεν προλάβαιναν να εξυπηρετηθούν και έπρεπε να μεταβούν στο κέντρο του Βόλου. Υπηρεσίες και εργαζόμενοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα μεταφερθούν στο κεντρικό κατάστημα του Βόλου.

Η ιστορία και η εμπειρία των 195 χρόνων, του μεγαλύτερου πανελλαδικά δικτύου μεταφορών της χώρας μας, αλλάζει στρατηγική, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανταγωνιστικότητας.

Αντιδράσεις κομμάτων

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ζητώντας την άρση της απόφασης κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Ν. Ιωνίας και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Με το καλημέρα σας, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει αποφάσεις που κάνουν την ζωή των πολιτών ακόμα πιο δύσκολη. Ένα τέτοιο χτύπημα στην καθημερινότητα των πολιτών της Νέας Ιωνίας, αλλά και του Βόλου, είναι η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει το κατάστημα τους στην Νέα Ιωνία. Όποιος-α έχει πάει έστω μια φορά τα τελευταία χρόνια στα ΕΛΤΑ της Μαγνησίας γνωρίζει πόσο χρονοβόρα είναι η εξυπηρέτηση, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων που έχουν απομείνει. Είναι προφανές πως το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και εξόντωση των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της συστηματικής υποβάθμισης του υποκαταστήματος με μείωση του μόνιμου προσωπικού και λειτουργία του, έπειτα, μόνο δύο φορές την εβδομάδα, παρότι το αρμόδιο Υπουργείο σε επίσημη απάντησή του διαβεβαίωνε ότι θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση των ΕΛ.ΤΑ..Ο μετασχηματισμός των ΕΛ.ΤΑ. για τον οποίο γράφτηκαν εκτενή δελτία τύπου εξαντλήθηκε τελικά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζομένους, σε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων σε πρώην Βουλευτές (Πάτσης) και συμβούλους (Πιτσίκα) του κ. Μητσοτάκη και προσλήψεις goldenboys. Η μοίρα κάθε δημόσιου οργανισμού που εξυπηρετεί κοινωνικές ανάγκες είναι δυστυχώς προδιαγραμμένη, θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας κυβέρνησης που κάθε μέρα θα αποδεικνύει την αδιαφορία της για τις ζωές και τα συμφέροντα των πολλών. Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ και τον Δήμαρχο Βόλου να πάρουν θέση και να κάνουν παρεμβάσεις που θα αποτρέψουν το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Αν δεν συμβεί αυτό θα είναι και αυτοί υπόλογοι στην τοπική κοινωνία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος