Την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της περιοχών Αστεριων της Αγριάς που ζητούν να μην καταστραφεί το κοινόχρηστο πάρκο της συνοικίας για να κατασκευαστεί ένα από τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, ζητά από τη διοίκηση της επιχείρησης η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.
Σημειώνει επίσης ότι και το ΤΕΕ έχει διατυπώσει προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος χωρίς να καταστρέφεται το πολύτιμο πράσινο.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί επικράτησε ένταση στο χώρο του πάρκου όταν κάτοικοι συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους και απέτρεψαν συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου να κόψει δένδρα από το πάρκο, στο σημείο που σχεδιάζεται να γίνει το αντλιοστάσιο. Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής Κ. Θεοδοσόπουλος και ο γιατρός Κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλαν ότι η σημερινή ενέργεια της δημοτικής αρχής Βόλου αποτελεί τον «προθάλαμο» για την καταστροφή του πάρκου και τη δημιουργία αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ.
Όχι στον “τσαμπουκά της ΔΕΥΑΜΒ
“Με ένα ανεξήγητο πείσμα και κακώς εννοούμενο «τσαμπουκά», επιμένει η ΔΕΥΑΜΒ να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο σε ένα πάρκο, που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα, στη συνοικία Αστέρια Αγριάς. Μέχρι σήμερα οι διαμαρτυρίες και οι υποδείξεις των κατοίκων της συνοικίας δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ήδη το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, με το επιστημονικό του κύρος, έχει διατυπώσει τις απόψεις του, με συγκεκριμένες προτάσεις, που λύνουν το πρόβλημα χωρίς να καταστρέφουν το πολύτιμο πράσινο και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον της περιοχής. Εκτός των τεχνικών λεπτομερειών που σημειώνει το ΤΕΕ, προτείνεται, χωρίς προβλήματα, μια μικρή μετατόπιση του αντλιοστασίου σε χέρσο τμήμα της περιφερειακής οδού πλησίον της ΕΛΙΝ. Σημειώνει δε το ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποκατάστασης του πρασίνου που θα καταστραφεί για την κατασκευή του έργου και της λειτουργικότητας του πάρκου, πράγμα που γίνεται αντιληπτό και από τους μη ειδικούς.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με τις παραπάνω διαπιστώσεις, θεωρεί ότι, χωρίς πείσματα και «τσαμπουκά», η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής των Αστεριών Αγριάς και να μη καταστρέψει το πολύτιμο κοινόχρηστο πάρκο της συνοικίας αυτής”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος