Μια πρωτοβουλία με επίκεντρο την ενημέρωση για την ασφάλεια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, με διοργανωτή το τμήμα AHEPA HJ-13 «Αργοναύτες» και τη συμμετοχή θεσμικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής.
Ο πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-13, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της AHEPA στην περιοχή και παρουσίασε την απόφαση της ειδικής επιτροπής του τμήματος για τη δημιουργία της συγκεκριμένης δράσης, χαρακτηρίζοντάς την ως την πρώτη του είδους της, στην Ελλάδα που αφορά την ασφάλεια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Ο δικηγόρος Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, εκπροσωπώντας τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ανέλυσε με σαφήνεια το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τις ψηφιακές απάτες. Επικεντρώθηκε στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χρηστών, επισημαίνοντας ότι «ο ψηφιακός χρήστης οφείλει να γνωρίζει τόσο τις ευκαιρίες όσο και τους κινδύνους του διαδικτύου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χρηματοοικονομικές συναλλαγές».
Ακολούθησε παρουσίαση από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι παρουσίασαν πραγματικά περιστατικά ψηφιακής απάτης, με ιδιαίτερη αναφορά στις μεθόδους «phishing», τις απάτες με ψεύτικες πλατφόρμες επενδύσεων και τις στοχευμένες επιθέσεις σε επαγγελματίες. Όπως ανέφεραν, «η αύξηση των περιστατικών απάτης με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα καθιστά την ενημέρωση και την πρόληψη βασικό μέσο προστασίας για κάθε χρήστη».
Την εκδήλωση συντόνισαν τα μέλη της επιτροπής του τμήματος AHEPA HJ-13, Ευστάθιος Χρόνης και Θωμάς Καραβάκας, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη «η αγορά των ψηφιακών συναλλαγών να συνοδεύεται από θεσμική προστασία, τεχνογνωσία και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο και ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές, φανερώνοντας την έντονη ανησυχία αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών οικονομικών συναλλαγών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος