Βόλος – Γ. Αποστολέρης: Ποτέ δεν υπήρξε πολιτική υπέρ του σιδηρόδρομου στη χώρα

Πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια “βλέπει” πίσω από το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου, ο σταθμάρχης του Βόλου που πλέον υπηρετεί στη Λάρισα, Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. Τονίζει ότι το οργανόγραμμα του ΟΣΕ κάνει λόγο για 2.100 άτομα και πανελλαδικά υπηρετούν 750 -“είμαστε υποστελεχωμένοι δηλαδή μέχρι αηδίας” τόνισε, και εξέφρασε φόβους τόσο για την ασφάλεια των μετακινήσεων όσο και για το αρχειακό υλικό του ιστορικού σταθμού που παραμένει αφύλαχτο.

Εκτίμησε ότι δεν επιλύεται κανένα πρόβλημα των εργαζομένων και ο Οργανισμός “κατρακυλά”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Βόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση. “Σήμερα υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση μόνο μεταξύ Βόλου και Λάρισας με την ίδια αμαξοστοιχία να πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο πόλεων. Και τα τραίνα είναι γεμάτα. Αλλά πολιτική για ενίσχυση του σιδηροδρόμου δεν υπάρχει” επισήμανε ο κ. Αποστολέρης. 

Ο Βόλος πλέον εξυπηρετείται από ένα σταθμάρχη που καλείται όταν χρειαστεί, χωρίς όμως το “ζευγάρι” του κλειδούχο. “Δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται τα βασικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Επιπλέον ο σταθμός μας είναι ιστορικός και υπάρχει πολύ αρχειακό υλικό το οποίο θα πρέπει να αποφασιστεί αν είναι αξοποιήσιμο και πώς πριν κλείσει ο σταθμός” τόνισε. 

“Είμαι τρίτης γενιάς σιδηροδρομικός, έχω υπηρετήσει σε πάνω από 20 σταθμούς, αλλά στην Ελλάδα το τρένο δεν τρέχει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Κάνουν λόγο για σύνδεση με το λιμάνι, ακούμε για ηλεκτροκινήσεις, για σύνδεση με αεροδρόμιο, πώς θα γίνουν όλα αυτά. Ιστορικά δύο φορές παρέδωσε ο Βόλος τα κλειδιά στη Λάρισα και ήταν κόλαφος. Αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα γιατί εμείς θα φύγουμε σε σύνταξη και δε θα υπάρχει πλέον κανείς”. 

Συγκινημένος δήλωσε ότι πίνει ένα “πικρό ποτήρι” με το άδειασμα του σταθμού και υπενθύμισε τη ρήση του Αριστοτέλη ότι “η ανοχή και η απάθεια είναι οι τελευταίες αρετές σε μια κοινωνία που πεθαίνει”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος