Βόλος: Επιστρέφει στο σχολείο η 11χρονη – Δικάζεται η 33χρονη μητέρα της που δεν την έστελνε στο σχολείο

Από αύριο κανονικά στα μαθήματά της θα βρίσκεται η 11χρονη μαθήτρια, η οποία δεν φοιτούσε στο σχολείο της, εξαιτίας του φόβου που είχε η 33χρονη μητέρα της λόγω του κορονοϊού.

Η πράξη της 33χρονης μητέρας, νομικά επιλήψιμη και τιμωρητέα, θα την οδηγήσει αύριο ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ χθες την οδήγησε σε σύλληψη όταν προσερχόμενη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας Βόλου και επιβεβαιώνοντας ότι δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο, έγινε η σύλληψη και δίωξή της, στο πλαίσιο του σχετικού νόμου  (Νόμος 1566/1985, 2 εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2,  περί εποπτείας φοίτησης από όποιον έχει την επιμέλεια ανηλίκου). Στη συνέχεια η συλληφθείσα ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στην Εισαγγελία του Βόλου και αφέθηκε ελεύθερη.

Η όλη διαδικασία ταρακούνησε την 33χρονη μητέρα, η οποία έχει την εποπτεία της 11χρονης κόρης της, ως μονογενεϊκή οικογένεια και η οποία όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, δεν ανήκει σε καμιά οργανωμένη ομάδα αρνητών και ότι όλα ξεκίνησαν από την ανησυχία της, μήπως το παιδί κολλήσει τους ηλικιωμένους και ευπαθείς γονείς της. Ωστόσο, σήμερα η 33χρονη μητέρα επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου της κόρης της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα ομαλής επανένταξης στην σχολική κοινότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία και από αύριο θα παρακολουθεί και θα φοιτά κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος