Βόλος: Επεισόδια στην Πολυτεχνική

Array
Σοβαρή ένταση επικρατεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, όπου για τις 2 μ.μ. είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων επέκτασης της Πανεπιστημιούπολης, με την ανέγερση δύο κτιρίων, σε έκταση του Πανεπιστημίου, στο Πεδίον του Άρεως, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από την Ομάδα «Τερμίτα».

Βόλος: Επεισόδια στην Πολυτεχνική
Αλληλέγγυοι της κατάληψης δεν επέτρεψαν καν, να ξεκινήσει η εκδήλωση, στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι τοπικοί φορείς, ενώ υπήρξαν και προπυλακισμοί.
Βόλος: Επεισόδια στην Πολυτεχνική
Με συνθήματα εναντίον του πρύτανη, όπως «Πετράκο ζούμε για να σε δούμε πρωθυπουργό!» αλλά και «Έρευνες για μπάτσους, λεφτά για το στρατό» οι υποστηρίζοντες την κατάληψη (μεταξύ των οποίων και κάποιοι φοιτητές) ζητούν από τον κόσμο να αποχωρήσει, κάτι το οποίο έπραξαν – μέχρι τώρα – ελάχιστοι από τους παρευρισκόμενους.
Παρά την συνεχιζόμενη ένταση, πάντως, πριν λίγο, τον λόγο έλαβε ο πρύτανης του Π.Θ. κ. Πετράκος, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της ομάδας, τους ζήτησε να εξηγήσουν γιατί θέλουν να διαλύσουν το Πανεπιστήμιο;
Βόλος: Επεισόδια στην Πολυτεχνική
Παράλληλα, ωστόσο, διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τις πανεπιστημιακές Αρχές και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο θέμα της ανέγερσης των νέων κτιρίων, για το οποίο υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος