Βόλος – Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι: Διαφορετική και όχι διασπαστική η απογευματινή συγκέντρωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απογευματινή συγκέντρωση στις 6μ.μ.  στην πλατεία Αγίου Νικολάου για να διαμαρτυρηθούν “για την ακρίβεια και την ανεπαρκή στήριξη των μικρών επιχειρήσεων των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών”, απηύθηναν σήμερα οι πρόεδροι των δύο ΟΕΒΕΜ, κ.κ. Καναβιτσά και Τσουράπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος και η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πωλητών βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγοράς, Στεφανία Τζοάνου σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ.

Επιπλέον απαντώντας στις χθεσινές επικρίσεις των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ που έκαναν λόγω για “διάσπαση δυνάμεων”, επισήμαναν ότι απλά είναι μια διαφορετική κινητοποίηση και όχι διασπαστική στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών να συμμετέχουν σε μια συγκέντρωση και ένα δρώμενο διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον ο κ. Οντόπουλος πρόσθεσε ότι ποτέ δεν προσκλήθηκαν για να συνεννοηθούν και να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μια κοινή κινητοποίηση όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Δώρα Καναβιτσά υποστήριξε ότι “τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι επιδοματικά και αποτυχαίνουν”. Τόνισε ότι αυτό που ζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι είναι η αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάσχεση της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους, μέτρα για την τιθάσευση της ενεργειακής κρίσης και του ενεργειακού κόστους, την επίλυση χρόνιων φορολογικών θεμάτων, εργασιακών ζητημάτων κ.α.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β. τόνισε ότι το εμπόριο διανύει μια πολύ άσχημη περίοδο μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία και τώρα την ενεργειακή κρίση και των υψηλό πληθωρισμό. “Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Η κατάσταση είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολη για όλους και πρέπει αύριο να συμμετέχουμε μαζικά στην απογευματινή συγκέντρωση”.

Ο Κωνσταντίνος Τσουράπας, πρόεδρος της δεύτερης Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Μαγνησίας και Β. Σποράδων, αλλά και πρόεδρος του συλλόγου αρτοποιών ανέφερε ότι κάθε μήνα κλείνουν και δύο επιχειρήσεις στον κλάδο που εκπροσωπεί και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Τέλος η Στεφανία Τζοάνου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιομηχανικών ειδών και επαγγελματιών λαΪκών αγορών, υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολουθείται αφανίζει όλους τους κλάδους και δη τους συναδέλφους της χωρίς μέτρα στήριξης και μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις. “Δεν αφουγκράζεται κανείς τα προβλήματά μας και εμείς έχουμε χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο μας” τόνισε. Τέλος σχολιάζοντας το “καλάθι του νοικοκυριού” επισήμαναν ότι πρόκειται για μια “μαγική εικόνα” και ότι οι τιμές παραμένουν ίσως σταθερές στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο. “Όταν η φέτα έχει φθάσει τα 12 ευρώ σπάζοντας κάθε ρεκόρ, σε ποιο έλεγχο τιμών αναφερόμαστε” τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος