Βόλος: Ενόχληση δήμου για απόρριψη έργου δίδυμων κόμβων στη Ν. Ιωνία

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής απέρριψε την κατασκευή κυκλικού κόμβου μπροστά στην είσοδο του μνημείου του Κοιμητηρίου των Ταξιαρχών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής Βόλου η οποία σήμερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι “το έργο θα κατασκευαστεί γιατί είναι ζωτικής σημασίας  για τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας”.

Σημειώνεται ότι αν ο δήμος Βόλου αναζητήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή του έργου τότε θα πρέπει να διαθέτει την έγκριση μίας σειράς υπηρεσιών όπως και αυτή του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, καθώς το έργο γειτνιάζει με χαρακτηρισμένο διατηρητέο μνημείο, ήτοι το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, για το οποίο η ίδια δημοτική αρχή φρόντισε να γίνει μελέτη ανάπλασής του και ένταξής του στην Πολιτιστική Διαδρομή Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Άκρατη θυμηδία, και έντονο προβληματισμό για την επιστημονική τους επάρκεια, αν δεν πρόκειται για μια χοντροκομμένη προβοκάτσια σε βάρος του Δήμου και της πόλης, προκαλεί αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας ( ή του…όλου;) που γνωμοδοτεί αρνητικά για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στις οδούς Αναπαύσεως. Μαιάνδρου, Μελίνας Μερκούρη και Καζανάκι, στο παλιό Νεκροταφείο.

Προφανώς δεν αντελήφθησαν, ή δεν θέλουν να το κάνουν, ότι ο κόμβος σε τίποτα δεν θα ενοχλήσει ή παρεμποδίσει ένα κοιμητήριο που είναι ήδη από ετών εκτός λειτουργίας, πολλώ δε μάλλον δεν πρόκειται να παρεμποδίσει την μελλοντική ανάδειξή του σε ένα πάρκο –ιστορικό μουσείο.

Είναι η ώρα οι προστάτες αυτοί της τέχνης και της αισθητικής να συνειδητοποιήσουν ότι το τοιχίο που θεωρούν σαν διατηρητέο μνημείο (έλεος!) σε τίποτα δεν συνεισφέρει στην ανάπλαση της περιοχής, αλλά αποτελεί ένα έκτρωμα και σίγουρα μια παραφωνία στα όσα σχεδιάζονται για το παλιό κοιμητήριο.

Και πάνω απ όλα αυτοί, οι προδήλως εκτός τόπου και χρόνου γνωμοδοτούντες, πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα  και να αντιληφθούν ότι πέρα από τους νεκρούς, το σεβασμό και το ενδιαφέρον μας απαιτούν κυρίως οι ζώντες, που στη συγκεκριμένη περιοχή υποφέρουν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται και που θα λυθεί με το έργο αυτό.

Ειλικρινά σοβαρός διάλογος με ανθρώπους που έχουν τέτοιες απόψεις δεν μπορεί να γίνει. Απλά τους ενημερώνουμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί γιατί είναι ζωτικής σημασίας  για τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, καθώς θα λύσει μείζονα προβλήματα και θα αναδείξει την περιοχή, και τους καλούμε να σοβαρευτούν και να πάψουν να εκτίθενται, είτε από αφέλεια, είτε εκτελούντες «διατεταγμένη υπηρεσία»».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος