Βόλος: Εκδήλωση για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων

Η διαχείριση χρέους των ιδιωτών και ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλ. τόσο για «κόκκινα δάνεια», όσο και για οφειλές προς δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ), από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Εισηγήτρια στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με δεδομένο ότι από τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, αλλά και ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Ν.4469/3-5-2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ορίζεται η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών προς οποιονδήποτε πιστωτή, οι οποίες είτε προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του οφειλέτη, είτε αποτελούν οφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση των εν λόγω οφειλών κρίνεται από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οφειλέτη.

Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπορεί ‭ να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορεί να θεσπισθεί για πρόσωπα των οποίων οι συνολικές προς ρύθμιση οφειλές δεν ξεπερνούν το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους, κατά την οποία η πρόταση ρύθμισης, καθώς και η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του οφειλέτη, παράγονται με τυποποιημένο τρόπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος