Βόλος: Εικόνες καταστροφής στο Πανθεσσαλικό στάδιο μετά τα επεισόδια (εικόνες – βίντεο)

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου το στάδιο παρουσιάζει σήμερα εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου με ξηλωμένα καθίσματα, σπασμένους νιπτήρες στις τουαλέτες αλλά και καταστροφές στο κυλικείο ύστερα από διάρρηξη. Παράλληλα υπάρχουν καταστροφές που έχουν να γίνει και σε άλλους χώρους εκτός από τις κερκίδες με σκουπίδια παντού, εκατοντάδες άδεια τενεκεδάκια αναψυκτικών και μπύρας που εκτοξεύτηκαν στο ταρτάν και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε καμία υπόνοια ότι θα γίνουν επεισόδια και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξε και ανακοίνωση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος. Υπό αυτήν την έννοια τα επεισόδια ήταν απρόβλεπτα, έλαβαν όμως μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Μάλιστα η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της, απαντώντας εμμέσως στην δήλωση του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου για εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας κάνει λόγο για περιορισμένη χρήση, επιβαλλόμενη, ώστε να προστατευτούν τα όργανα τάξης διότι εκτός του ότι δέχτηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επίθεση, απειλήθηκε και ένα όχημα της ελληνικής αστυνομίας. Επιπλέον πριν τα επεισόδια είχαν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι είχαν μαζί τους βεγγαλικά.

Ο Δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος του και πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος, με ανάρτησή για τα επεισόδια χθες στο Πανθεσσαλικό στον αγώνα μεταξύ ΝΠΣ και Ολυμπιακού Πειραιώς υποστηρίζει ότι η Αστυνομία, “στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων”.

Χθες στο 90ό λεπτό του χθεσινού αγώνα μεταξύ ΝΠΣ και Ολυμπιακού Πειραιώς άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση κρότου λάμψης, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα αστυνομικών και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος